Lehet hogy megszokta a fényt?
Az akváriumom 50 literes és 15W-os világításom van.Tudom hogy ez a világítás kevés mégis raktam bele Anubias-t (tudom hogy nem kell neki sok fény) és Vallisneria-t (aminek tudtommal erős világításra van szüksége).Az első napokban a Vallisneria levelei elszíneződtek és szakadtak voltak majd leváltak,arra gondoltam pusztulni kezd.De mégis benne hagytam az akváriumba.
Már eltelt 2 hónap a növény nagyon gyorsan nő,hetente veszek észre új hajtásokat,a leveleket gyakran meg kell nyesnem!
Lehetséges hogy megszokta a gyenge világítást vagy talán elég ennyi világítás ezeknek a növényeknek?
A Vali tűrőképessége tág határok között mozog.
Az erős fény a maximális fejlődéséhez kell, de ha kevesebb a fény, és az összhangban van a tápozással és a CO2-vel, akkor egészséges, és fejlődőképes marad.
(Kevés fénynél a tápozást jobbára megoldják a halak, és külön co2-t sem kell adagolni)
Szóval nem a kevesebb fényt szokta meg, hanem az átültetés viselte meg, de utánna észhez tért.
Ha most is fejlődik, akkor már biztos, hogy életben marad, mert 2 hónap alatt a kezdeti tartalékait is felélte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!