Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A Diversa és hasonló akvárium...

A Diversa és hasonló akvárium szettekben kapható fénycsövek elegendő/jó minőségű fényt adnak?

Figyelt kérdés
Vagy érdemes lecserélni jobb minőségűre? Növényes halas akváriumokra gondoltam
2011. okt. 11. 14:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem a minőséggel van a baj, hanem azzal, hogy kevés, mert csak 1 cső van benne. Halakat tartani lehet benne, és olyan növényeket, amik nagyon kevés fénnyel is beérik.

Én biztos, hogy nem vennék semmilyen szettet, mert szeretem kiválogatni én, hogy milyen szűrő legyen benne és milyen lámpa legyen a tetején.

Ha normális növényest akarsz, akkor inkább fogj egy sima akváriumot, vegyél bele egy erős szűrőt, akár külső szűrőt is, és tegyél egy dupla csöves neon armatúrát keresztbe a tetejére, lehet az akvárium nyitott, és az armatúrába tegyél egy "daylight" 6500K típusú neont, meg egy "hagen flora glo" vagy egyéb növényes neont. Ezeket árulják díszhal boltokban.

Vagy ha csak egy 40 literes nano akváriumot akarsz, akkor az Aqua deóban árulnak 26Wattos kis lámpát kompakt izzóval, amit rá lehet csiptetni az akvárium szélére.

Persze meg lehet oldani mindent barkácsolással is, ha nincs elég pénzed.

2011. okt. 11. 14:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha beéred nagyon alacsony fényigényű, árnyéktűrő növényekkel, akkor jó.

Nem azért, mert olyan jó minőségű, hanem azért mert azoknak a növényeknek, aminek elég az a fény, annak majdnem mindegy a minőség is.

Ha komolyabb növényest akarsz, akkor mindenképpen érdemes lecserélni, mert szerintem soha nem fogod kideríteni a valós gyári adatati, pedig azt tényleg nem árt tudni.

És a gyári világításokat általában fejleszteni, növelni is kell, mert a szettekhez kicsit gyengéket adnak.

De mondom, azért össze lehet szedni olyan növényeket, aminek elég a gyári világítás is, és azoknak a minőség is elfogadható.

2011. okt. 11. 15:08
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem diversa start up 80-as szettem van (2db daylight 18w) van benne szóval ezt nem mondanám gyengének
2011. okt. 11. 19:43
 4/5 anonim ***** válasza:

De erősnem sem!

Egyébként meg egyforma akváriumméretek vannak a szettekben, a 80 cm hosszúakhoz 2*18 W-ot adnak. Ilyen hosszúságban a 112-es a legkisebb, szóval ha ilyened van, akkor szerencsés vagy, de 128 literhez ugyanúgy csak ennyit raknak.

60 cm hosszúakhoz (54-es szett) 1db. 15 w-ot.

Szóval általánosságban továbbra is elmondható, hogy a szettekhez általában kevés fényforrást adnak.

2011. okt. 12. 01:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Barátomnak van egy tetős akváriuma az asztalán, de nekem kell leszednem a tetőt róla mindig amikor vizet kell cserélni benne. Gondolkodni kell hova tegyem a tetőt, hogy ne dőljön el. Ha leszedem lóg ki belőle a drót, az beakad a monitorba, az asztalon pedig nincs hely, mert az mindig tele van pakolva cuccokkal.

Na emiatt a saját akváriumaimat sokkal jobb szeretem, mert azokon egyiken sincs tető, nincs mit levenni róla. Csak gondolok egyet és bármikor be tudok nyúlni az akváriumba, ha csak rendezgetni akarom, vagy vízcserét, tökmindegy, de nem kell hozzá egy 5 perces előkészület.

2011. okt. 12. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!