Erősen teaszínű a víz az akváriumban, a mangróvétől. Ez tompítja a fényt?
Az most tök 8 hány literes, nah mindegy.
Nem, nem tompítja.
am meg csak azért kérdeztem, mert amikor beleraktam a vasfát hiába főztem ki meg áztattam elszínezte marhára.
Az anubias egyik levele el is sárgult, pedig elég szívós növény. Nekem 50 literre van 15watt, de neked sztem nem lesz gond
Nem mi? Akkor ha csinál egy vízcserét mért lesz világosabb az akváriumban? Mert átlátszó lesz a víz?
Nyilvánvaló hogy minden színező anyag tompít. Tökmindegy, hogy csersav, vagy egy barna festék, vagy egy sárga szatyrot raksz a lámpa alá, minden tompítja a fény terjedését. A növények meg ugyanazt látják amit te.
Ha te sötétnek látod, akkor az is.
Emelhetsz a fényerőn úgy is ha egy fényvisszaverő anyagot teszel a lámpa tetejére, pl: tükröt, mylar fóliát, alufóliát, ilyesmit.
Nekem is az egyik akvárium az totál barna, tákolmány lápmákkal. Van fölötte összesen 36watt fény a 70 literbe hát ide ez nagyon kevés mert közben sötétbarna a víz.
A jávai mohák épphogy élnek, kicsit barnilnak is.
Az anubias nana is olyan hogy néha alul van egy két sárga levele. A bacopa viszont jól el van mert pont fölötte van a lámpa, így kap némi fényt kétoldalt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!