CO2 mire való? Mi célt szolgál? Miaz előny, hátránya?
A hátrányáról még ne esett szó.
-Túl lehet adagolni (bár nehéz) ami a növények lassú, és a halak gyors halálához vezet.
- Ha kicsi a karbonátkeménység, megb@szkurálja a ph-t. Végzetesen. De átlag magyar csapvíznél ez sem reális veszély.
Én kinyírtam egy halat CO2-vel , bühühü :(
Mondjuk már rég volt, vagy 3 éve, de akkor is. Mehetek a pokolba :)
Nálam CO2 nélkül is vígan élnek a növények.
Nem serkentem őket túlzott fénnyel és sok tápozással túl gyors növekedésre és akkor nem kell plusz CO2-t sem adagolni. Bőven elég ami van.
Mondjuk vettem valami Carbo cuccot, Easy carbo helyett, ez Liqui Carbo, már azt is öntögezem, ez folyékony szénforrás növényeknek, az van ráírva, hogy folyékony CO2, de mivel buborák az nincs benne így nemigen hiszem el, hát mindegy, valamire csak jó. Azt mondják ez jó, de igazából semmi különbséget nem látok.
Nem látom hogy ez csinál valamit, szerintem csak mérgezi a vizet, mert elég fura szaga van, nagyon műanyag szagú cucc. Aztán a fene se tudja, lehet hogy most ettől szépek a növények, régen meg enélkül is szépek voltak, na mindegy :)
Igazából ez növény függő is, hogy milyen növényeket vásároltál össze.
Kevés fajta van aminek kell az a hülye CO2, de pl a hemiantus, vagy a parvula az pont olyan aminek kell.
Épp ezért olyat nem veszek. Próbáltam , de nem jött be, megdeglett a Hemiantus, pedig az olyan szép.
Viszont sok egyéb növényem meg abszolút nem hiányolja.
Ez a Liqui Carbo-t megpróbálhatod, ha gondolod. Én vettem 1200 Ft és kb 2 hónapra elég ez egy 50 literes akváriumhoz. De tényleg nem látok semmi változást.
Egyébként meg öntögethetsz szódavizet is akiba, abban is van CO2, 100 literhez napi 2decit, aztán kész.
Nehogy már ásványvizet tegyél bele!!!
Amellett, hogy felkeményíted a vizet, semmi co2-t nem raksz a vízbe. Gyakorlatilag 0 a beoldás, csak a halakat kínzod vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!