Olyan lovat akarok venni melynek nincsennek papirjai, , zugcsikóként jött világra . Mi a hátránya?
A zugcsikóra és minden lóra kötelező a lóútlevél. Ebben annyi lesz, hogy apja-anyja ismert, más nem, meg ebbe kell vezetni az oltásokat, vizsgálatokat. Kiállítás kb 7000 Ft. Enélkül elvileg nem szállíthatod, és a telephelyet sem hagyhatod el (igaz utóbbinál sose kérte senki). [link] oldalt még le van írva az igénylés, meg a többi tudnivaló is.
A lovat utólag is lehet sütni, 00-ás lesz, de így már mehet vágóba is és licenszet is ki lehet rá váltani, lehet startszáma is. A sütés kb 20 ezer, és mivel nem nyereg helyen történik ugyanúgy lovagolható marad a ló, és nem kell neki az a 2-3 hét amíg nem lehet lovagolni. Hámosításra mikulic-kenőcsöt ajánlom (bármelyik gyógyszertárban kikeverik).
utolsó válaszolo:ebből nemtudtam meg mi a hátrányom eddigis tudtam hogy nullásra belehet sütettni 20E-rért.
egy zugcsikónak az anyja is zugcsikóvolt meg az apja is.
nehéz lenne visszakeresni.Az életben nem így működik ahogy ön írja.
Nem értetted akkor. A lóútlevél kötelező minden lóra, akár ismertek a felmenői, akár nem. Max annyi lesz benne, hogy apja-anyja ismeretlen, és a sütés is kötelező, mert ez alapján állítják ki.
Zug lónak a hátránya, hogy nem viheted nagyon sehová lóútlevél nélkül, pedig indulhatnál vele kisebb versenyeken, csak ha nincs meg ez az okmány, le se vezetheted a lószállítóról. Sőt ha kimész terepre lovagolni és rendőrrel találkozol elvileg el is kérhetné tőled.
A fed.díjakat szerintem fajta, felmenők minősége és az elért eredmények szerint állapítják meg, tehát egy jobb felmenőkkel rendelkező ménnek magasabb a díja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!