18 W-os 8500K-s fénycső jó növényes akváriumba?
Igy hírdetik .: " Gro-lux fénycső. A nappali fény hiányában szenvedő növények növekedését elősegítő 8500 Kelvines fénycső.
Növényházakban és akváriumokban használatos. Kiemeli a halaknak és a vizinövényeknek a színeit."
Egy cső az kevés lesz.
Pl ehhez jó, anubiashoz. [link]
de ennek meg nem kell táptalaj se
hát ha már van talajod, akkor vegyél 2 csövet, és akkor nagyjából bármilyen növényt belerakhatsz.
Mondjuk nem egy hemiantust, mer annak bazi sok fény kell, de ilyen átlagos növényeket lehet tartani.
Ezt már láttam valamelyik kérdésnél a válaszok közt :)
Szép nagyon.
Ezek milyen fajta növények? És milyen táptalajt, vagy tápszert használsz?
A második az anubias nana, vagy anubias nana petite vagy mi.
Az anubias félék a leg igénytelenebbek a világon. Annak pont hogy kevés fény kell, vagy egy félárnyékos rész az akiban, mert az sok fényen képes bealgásodni.
A másikba a kékbe hát van Hydrocotyle a jobb szélén az mai ilyen nagy levelek, világos zöld nagyon. Aztán a többit azt pont nem tudom. Nem jöttem rá és a boltos se tudta amikor vettem hogy mit árul :) Valami hülyeséget mondott, bakopa, vagy mi de olyan növény nem is létezik.
Mindegy, hát két csővel egy táptalajos cuccba azért már majdnem mindent be lehet rakni. Aminek kevés a fény, az meg elsárgul, lekókad. Azt észre veszed.
Hát én a tápozást azt nem viszem túlzásba. Sose voltam nagy tápozó, nem akarom a halakat gyilkolni, réz tartalmú tápokkal, de egy nagyon kevés sera florena van benne heti 1x. Aztán lehet hogy az pont semmit sem ér, azt nem tudom.
jóaz
ennek a tetején meg van 2 napon, és plusz a jobboldalára pakoltam még két kompakt izzót, mer ott vannak a fényigényes növények (meg van egy kék vízalatti neon is a tetején, nemtom minek, mert az inkább csak a függönyt világítja)
és látszik is, hogy ahol telibe kapja a fényt, az ott jobboldalon még kicsit szebb, mint baloldalt ahol már csak a 2 cső éri.
Hát ez meg ilyen lilaoepsis vagy Echinodorus fű, nemtudom megmondani melyik, mert nem tudom mi a különbség, olyan egyformák fű -fű.
Meg van benne Karolinai tündérhínár is pár szál
aminek meg piros a teteje, vagy ilyen barnás, az talán Rotala, de nem biztos, mert annak tök pirosnak kéne lennie. Az gyorsan nő csak valaogy zöld, és csak a teteje pirosodik be.
Az a baj, hogy ahol veszem a növényt, ott az eladónak fingja sincs hogy mit árul, és nekem kell kitalálnom :)
Egyébként ezek is szebbek lennének táptalajba, az biztos, de arra nincs pénzem, majd egyszer talán.. elvegetálnak így is, sok fénnyel :)
nagyon szép :))
csak az átokhínárt ismertem fel :DD
még nincs kész teljesen az aksim. ha kész lesz mutatok én is képeket :) szerintem 2 hét biztos kell még neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!