2db 21W-os fénycső elég egy 150l-es akváriumba?
2db 21W-os fénycső elég egy 150l-es akváriumba?
2.Vettem növényeket és néhány apró csiga is hozzám került,de nem volt szivem kidobni őket.Akkorák mint egy gombostűfej.Okozhatnak valami kárt?A növényeket áztattam Xantakridines,Malachitzöldes vízbe kb 30 percig,ez árthatott a csigáknak?
3.Kezdő vagyok így nem igazán tudom miért baj ha algás az akvárium.Nem vészes,csak a köveken látszik egyenlőre.Ez árt a halaknak?(ha több alga lesz)
a) elég, de csak az alacsonyabb fényigényű növényeknek elég.
b) látatlanban nem lehet megállapítani, de a legtöbb csak az algát eszik, így még akár hasznosnak is mondható.
c) nem, semmi baj nem lesz tőle. csak esztétikai okai vannak annak, hogy így üldözzük az algát.
A két fénycső elég a kevésbé fényigényes növényeknek. Anubias, Cryptocoryne fajok és mohák mehetnek bele. A csigák nem ártalmasak, csak bűnbakok más problémákra. A haldokló növényeket megeszik, de az egészségeseket nem bántják. Sokan a kevés fény vagy más okok miatt kihalt növényeiket fogják a csigákra, a kóros elszaporodásukat meg a halak túletetése okozza. A malachitzöld árthatott a csigáknak, de ha most élnek még akkor nem volt kritikus.
Az alga nem ártalmas, de az ok, ami az algát is okozza már igen. A halak vizeletében ammónia van, ami mérgező a halaknak és tápanyag az algáknak. Tehát a sok alga vízproblémát jelez, de nem az algák okozzák. Egy kis mennyiségű alga egészséges akváriumban is normális.
Köszönöm,akkor majd odafigyelek,legalább tudom,ha több alga lesz az gond.
Moha van és innen a izipáfrány.
Ezt ma vettem és azt mondta az eladó,hogy alacsony fényigényű...de a leírás alapján nem:( Valamint a guppiknak 26fokos a víz,ez is gond lehet...:S
1. nagyon kevés, legalább 60W kéne...
2. attól függ mifélék, de a malachittal szerintem kinyírtad őket..
3. Az alga egy jel, hogy valami nincs rendben az akváriumban..., meghát esztétikailag sem szép, de egy kis alga mindenkinél elmegy(főleg növényeseknél)
Ugyanaz, mint a szobanövényeknél. Ha kevés a fény, barnulnak a levelek. Ezt látod és ilyenkor ki kell tenni a növényt a napfényre, ott majd helyrejön.
Akváriumban szintén ha elkezd barnulni, leginkább a kevés fény az oka. Ilyenkor vagy emelsz a fényen, vagy közelebb rakod a növényt a lámpához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!