Szerintetek mekkorát lenne érdemes venni?
Hát..ez így nehéz kérdés hogy mekkorát érdemes venni. Mi most egy 260litereset szereztünk a 80as mellé, de ez hely és egyéb ok függvénye. De én ugy gondolom hogy egy 100-200l közötti akváriumot már nagyon szépen be lehet rendezni és halakkal feltölteni. Ahonnan pedig be tudod szerezni: www.akvarista.hu Használt akváriumok de egy 200lityósat ha kifogod akár pár 1000ft-ért elhozhatsz. Ezen kívül mindenféle alkatrészt megtalálsz ott olcsón. Sok szerencsét. JHa a 40lityós akváriumhoz való berendezések nem lesznek elegek már egy 60-70l-eshez sem, maximum kiegészítésnek.
Nick
Szia! Szerintem egy 120- 160 litereset érdemes beszerezni, esetleg egy 200 litereset. Ha úgy érzed, hogy a 40 literes kicsi, vedd meg a lehető legnagyobbat, és akkor az sokáig jó lesz.
Szerintem vegyél egy szettet. Az éri meg legjobban.
szia.
köszi a választ.
Szerintem mindenképen szettet kéne venned, lehet, hogy egyszerre drágának tűnik, de olcsóbb, mintha minden technikai berendezést egyenként vennél meg. Amúgy én a helyedbe 100-150 litereset vennék, esetleg, ha van elég pénz, hely meg türelem, akkor nagyobbat.
Sok szerencsét! :)
A barátomnak volt egy 100x50x50-es (250Liter), de abba annyi vödör víz kellett, hogy fél napig csak a szoba és a fürdőszoba közt rohangáltam, ráadásul ronda is volt, mert nem tudtam elég növényt beletenni, hogy valahogy kinézzen.. Később ettől megszabadultunk.
Aztán vettem egy 100x30x30-ast (90liter) használtan 8 ezerért, hát még az is bazi nagy, de azért azt már könnyebb takarítani. Szóval nekem ennél nagyobb nem is kéne, ez bőven jó.
Ez is 1 méter hosszú, így ugyanúgy tudnak benne úszni a kishalak nagy távokat, de jóval kevesebb víz kell bele, ami nem egy hátrány.
Szóval ez ilyen:
A kis szűrő azért nem jó, mert akkor az akvárium másik vége algás lesz, tehát az a fele ahova már nem jut elég szűrés.
Szerintem a 40 literesbe van neked olyan 250 liter/órás
viszont ebbe a nagyba 4-500 liter/órás szűrő kell nagyjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!