Termosztátos vagy sima fűtőt inkább? Romlott már el a termosztátos fűtőtök? (Kérlek írjátok le, hogy mi volt a baj. )
Henrik, Murr abszolút nem bunkó, csak te fogod fel rosszul. Sokszor azt vesszük észre (ahogy nekem feltűnt többen is, nem csak Murr és én), hogy sokszor a szavainkat ismétled, meg olyan szófordulatokat teszel, hogy az már tényleg vicces, és olyankor nem fognak komolyan venni az emberek (pl. ezek a "felállítottam a diagnózist" meg ilyesmik). Én nem akarlak megbántani (és szerintem Murr sem), mert itt senki nem nagyképű, csak tudod már mi, akik itt fórumoznak már jó ideje (én konkrétan 2 éve), azok unják már a sokadik hülye kérdést, ami ezekről a gömbakváriumokról meg alap dolgokról szólnak (nem erre a kérdésre célzok!!!). Egyik kérdésedben is, amikor írtad, hogy fel-alá rohangálnak a halak, erre mi poénból ketten elviccelődtünk rajta, hogy hogyan rohangálhat egy hal láb nélkül, akkor is rögtön le lettünk szólva, hogy minek írunk baromságot. Ahogy látom elég új vagy itt, én konkrétan ma a 12. vagyok itt a toplistán (igen lány vagyok és 20 éves, de szerintem attól még nem kell hogy hülye legyek a halakhoz), bele kell még szoknod ebbe a környezetbe. Ez nem akvarista fórum szintű, itt sokkal keményebb szavak hangzanak el és nem szabad őket felvenni. Nézz körbe más témákban is itt, látni fogod hogyan bánnak egymással az emberek. Ez még itt ahhoz képest semmi, fel se tűnik. Biztos vagyok benne, hogy személyesen teljesen más mindegyikünk. Na mindegy, csak azt akartam leírni, hogy ne vedd ezeket a szívedre, mert senki nem akar kicseszni a másikkal.
Kérdező! Ne aggódj, nem fog elromlani az automata fűtőd. Nekem egyébként a 300 literesben 200W-os automata fűtő van bent, tökéletesen felfűti és állandó 25 fokon tartja a vizet. Mondjuk nálunk azért estefelé mikor hazaérünk párommal akkor már befűtünk olyan 23 fokra, napközben mikor nem vagyunk otthon akkor meg olyan 18-20 fok van a lakásban. Biztos ez is számít, hogy ha hideg helyen van akkor nagyobb teljesítményű kell, mert nehezebb felfűtenie. De gondolom neked is fűtött szobában lesz, akkor meg szerintem nem lesz gond. :)
A hőmérés alap, fogom mérni.
Nekem otthon van a párom, úgyhogy biztos van 22 fok a szobában, csak átveszi a víz is. Akkor viszont nem kell 1W/l-el számolni, ha a 300l-esbe elég a 200W-os.
Köszi!
Köszi szépen a válaszokat!
(Jövőre csúszott az akvárium végleges "összeszerelése", úgyhogy csak akkor veszem, addig nézelődöm még.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!