50W-os nem termosztátos fűtő nem lesz sok 54 l-es akváriumba?
Ha automata, tudod állítani a hőfokot, és kikapcsol, ha ezt elérte (bár gondolom akkor ilyen, ha termosztátos), akkor nem.
Ha nem állíthatós, csak bedugod és melegít folyamatosan, akkor nézni kell a hőmérsékletét a víznek, és ha elérte, akkor kihúzod a melegítőt a konnektorból (nem a vízből!). Egy idő után ezt ki tudod tapasztalni mennyi idő kell neki ehhez, és mennyi ideig tudja tartani azt a hőt. Ezután rátehetsz egy időkapcsolót, és beállítod megfelelően, tapasztalatok szerint.
Azt,h nem termosztátos,úgy értettem,h nem állítható hőfokos.Bocsi,lehet helytelen volt a megfogalmazás-kérlek nézd el nekem,nő vagyok;)
Akkor marad a hőmérő és óra kukkolás majd időzítős kapcsoló,míg be nem szerzek egy automatát.
Köszönöm a válaszodat!
Bocsi, én olvastam félre. Azt olvastam, hogy termosztátos. :) Amúgy én is nő vagyok :)
Akkor szerintem ez a legegyszerűbb, igaz, nekünk csak automata fűtőink vannak (kb. 110 afrikai sügérünk van több akváriumban), de régen a 2 ékszerteknősömhöz (mert azok is vannak), ilyen belógatós fűtő volt, ott mindig néztem a hőfokot, és kihúztam ha elérte, visszadugtam, ha kezdett hűlni. De erre jó az időkapcsoló. :)
Akkor a páromnak adok egy kis házit az időkapcsolóval ha hazaér.:)
110 sügér?!Mennyi aksit vad összesen?Akkor te már nagyban nyomod.:)Mióta halazol?
Van egy 300 literes, egy 112 literes és 2 nevelő :)
Nem olyan rég halazunk, de elég sokat olvastunk a témában, úgyhogy elég jól megy. :)
Amúgy az időkapcsoló tök egyszerű. Van a tescoba is, mi ott vettük a legegyszerűbbet, mi világításhoz használjuk. Csak el kell tekerni a megfelelő helyre, be vannak jelölve a számok rajta. Van digitális is, az kicsit drágább, de majd valószínű beruházunk rá egyszer. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!