Termosztátos hőfokszabályozó (a radiátoron) állítható függetlenül a kinti termosztáttól?
Azaz ha a termosztát (az előszobában) 15 fokra van állítva, attól a fűtőtestet lehet 20 fokra állítani, ha termosztátos hőfokszabályozó van rajta?
Bocs, ha hülye kérdés, én világ életemben panelban laktam, és nem értek ezekhez.
Az lenne a gond (jövő télre előre gondolkodom), hogy gázfűtéses, kazános lakásban az egyik szoba sokkal hidegebb, mint a másik (mert nagyobb), viszont ha feltekerjük 20 fokra a termosztátot, a kis szobában lakónak melege van.
Már kérdeztem erről, és a termosztátos hőfokszabályozó felszerelését javasolták a radiátorra.
A termosztát annak a helyiségnek a hője alapján szabályoz -ahol fel van szerelve.
A te esetedben: a "kis szobai" radiátorra kellene termosztatikus radiátorszelep,-azt beállítani a kívánt hőfokra, a többi fűtés mehet tovább úgy, hogy a "hidegebb szoba" is melegebb legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!