Jó ötlet, ha egy bettát veszek a 10 éves tesómnak karácsonyra? Egy kisebb akváriumba.
BETTA:
kell egy 40 literes akv
egy fűtő 27 fokra állítani
száraz bettakaja
és valami növény amibe bújkálhat.
Ennyi.
és rakhatsz mellé egy pár guppit is, az se drága.
Ha az ablak elé rakod akkor lámpa nem fontos.
A betta megdöglik ha beraksz neki egy nagy szűrőt, mert a sodrástól leng össze-vissza az uszonya, azt ott fog kínlódni úgy mint egy ember a nagy szélben.
Kifejezetten utálja, gyűlöli és levegőztető sem kell a vízbe, mert feljön levegőt venni.
Egy fontos viszont, hogy növényt rakj bele mert azt tényleg szereti, szeret bújkálni benne.
Szerintem nagyon jó ötlet!
Vegyél 1 szép bettát 1 kb 7 literes aksit (én régebben ekkorába tartottam és jól érezte magát!)meg egy 30 w fűtőt de ha meleg van a szobába akkor nem kell az sem !
Ez kb 1500 ft.
Engem már meg ismernek a bettáim amerre megyek arra úszkálnak :)
Jópofa halak.
20:40
Szia
Sokat olvastam a bettákról !
én kezdésnek vettem a 7 l es aksit most már van egy 35 literes akváriumom fűtés,szűrő heti részleges vízcsere megfelelően van táplálva !
És szerintem elvannak 7 l is !
Na, akkor szeretnék gratulálni a sok gyökérnek. Már elnézést.Minek kérdezel ha nem érdekel a válasz, és összehordasz f@szságokat nálad 1000x tapasztaltabb haltartóknak!NEM, nem elég 7 liter, kell szűrő,és kell szellőztetés is!(neki is tiszta, szűrt víz kell, úgyanúgy megérzi a bomlástermékeket mint bármi más hal) !!NE!! adj neki sz@r műeleségeket, se bettának készültet se másfélét, csak fagyasztott és élő táplálékot adj neki mivel RAGADOZÓ! Könyörgöm ez az állat NEM játékszer,nem lehet úgy kezelni mint egy plüssfigurát!
Olvass utána!
Ne kötözködj, semmi értelme ebben az esetben BIZTOSAN jobban tudjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!