Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Jó ötlet, ha egy bettát...

Jó ötlet, ha egy bettát veszek a 10 éves tesómnak karácsonyra? Egy kisebb akváriumba.

Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 17:50
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Amúgy már utána olvasgattam a tartásáról.
2010. nov. 28. 18:37
 12/40 A kérdező kommentje:
Nem vagyok hülye, nem gondoltam, hogy kijön a hal árából. Viszont 20 ezerbe nem fog kerülni, mert van akvárium.
2010. nov. 28. 18:39
 13/40 anonim ***** válasza:
54%
Most nem azért hogy bunkó legyek de azért már az enyhe állatkinzásba itt ne menjünk már bele ! Az hogy a betta jöjjön fel levegőért? Meg hogy 8Guppynak elég 30literes akvárium?!!. Egy ilyen bettának ahoz hogy megfelelő legyen számára az élete, és ne állatgyentelésben éljen ahoz kell minimum egy halnak 1x 20literes akvárium és abba szürő-levegőztető + növények + fűtő + kavics és ez a legalapabb felszerelés! Gondold át! Kérdezz bátran, megpróbálok válaszolni.
2010. nov. 28. 18:41
 14/40 A kérdező kommentje:
Nehogy már a bettának kelljen felmennie levegőért. Még a végén elfárad.
2010. nov. 28. 18:45
 15/40 A kérdező kommentje:
A betta egy labirinthal. Azért megy fel levegőt venni.
2010. nov. 28. 18:45
 16/40 anonim ***** válasza:
39%
Persze az lehet hogy labirinthal de ha egy X számú literes akváriumba beleteszed amibe nem lesz levegőztető de viszont teljesen tele lesz az akvárium vizzel akkor lehet hogy a hal nem tud akkora magasságot felfele haladni hogy a víztetején biztonságosan levegőt tudjon venni. Ajánlom a levegőztetőt- és a fűtőt mindenképpen.
2010. nov. 28. 18:48
 17/40 anonim ***** válasza:
66%

Na ne próbáld már meg megmagyarázni olyanoknak, akik évek óta tartanak halakat :)

[link]

Attól, hogy fel tud menni levegőért még nem azt jelenti, hogy az jó is neki. Csak te azt hiszed. Mindenki azt hiszi, hogy az aranyhalnak sem kell semmi. Közbe meg 100 literes akvárium kell neki, oxigéndús, tiszta víz. De ilyenek mint ti, akik lószart se értenek hozzá, azt hiszik okosabbak. 8 guppinak se kell 30 literes akvárium? Nem hát, csak 60 literes. Ugyanis 1 hímnek és 2-3 nősténynek kell 30 literes, kiszámolhatod akkor mennyi kell 8 db-nak. De vegyél csak nyugodtan bettát, ne csodálkozz majd, hogyha beteg lesz 2 hónap múlva, amit majd fel sem ismersz csak jössz ide kérdezni, hogy mi baja lehet.

Mi ez, hogy hetente x vizet le kell cserélni, hogy melegebb legyen? Erre találták ki a fűtőt. De azt jól tudod, hogy cserélni kell a víz valamennyi részét, igen, 30%-át kell 1-2 hetente, de azért, hogy frissüljön, nem azért h melegebb legyen. Hőingadozást nem szabad a halnak előidézni, mert megdöglik. A friss víz meg nem csapvíz, hanem 1 napig pihentetett víz. De gondolom ezt se tudtad. De azért okosabb vagy nálunk. :)

2010. nov. 28. 18:51
 18/40 A kérdező kommentje:
Nem értem! Miért ne tudna felúszni?
2010. nov. 28. 18:52
 19/40 anonim ***** válasza:
54%

igaza van a többieknek, vagy csináljátok rendesen, vagy sehogy! Nagyon fontos a levegőztető-szűrő, a fűtés, és az élő növények. Az utóbbi a biológiai egyensúly kialakulás miatt nagyon nagyon fontos, nem az, hogy hetente öntök neki vizet "oszt" jól van......:S

22L

2010. nov. 28. 18:53
 20/40 anonim ***** válasza:
75%
előző vagyok, ott a pont 18:51:):):)
2010. nov. 28. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!