Ha egy halnál jelentkezik a hasvízkór de a többi jól van, akkor kell kezelni az egész akváriumot, vagy felesleges?
Azért figyelem majd őket nyilván, de eddig a többiek jól vannak.
Egy öreg galaxy razbóráról van szó, az aksi felállítása óta velem van. A csapattársai jól vannak, ő a második akitől elbúcsúzok (az elsőnek tavaly úszóhólyag gondjai voltak).
Pár éve egy bettámnak volt hasvízkórja, a többi halnak akkor se volt baja. Akkor az egész aksit begyógyszereztem omnipur A-val, a betta úgy-ahogy jobban lett, aztán visszaesett és meghalt, de ő is idős volt már.
Az omnipur még megvan, habár tavaly novemberben lejárt. Leghamarabb pénteken tudok venni újat.
Szegény galaxy-nál elég előrehaladott a dolog, sajnos mivel kis hal, sokan vannak és a napokban nem volt annyi időm odafigyelni az aksira nem vettem észre időben, így őt szerintem megszabadítom szenvedéseitől. Egy bettával már végigszenvedtem ezt feleslegesen, mégegy hallal nem fogom.
A hasvízkór súlyos betegség, amely a '70-es, '80-as években nagyon elterjedt volt a halgazdaságokban is.
Ennek azért van jelentősége, mert olyan méretű gazdasági károkat okozott Európa-szerte, hogy komolyan kutatták a betegséget kiváltó okokat, keresték a gyógymódot, mégis sok bizonytalanság mai napig a hasvízkór kialakulásáról. (persze a kutatásoknak volt eredménye, mostanság a tógazdasági halaknál már nem fordul elő tömegesen)
A hosszas bevezető után, a kérdésedre a választ itt találod, de a lényeg, hogy a fertőzést ne hagyd figyelmen kívül (ha valóban hasvízkór), törekedj a megelőzésre, ha már tünetek alapján akarod gyógyítani a halakat, rosszak az esélyeik:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!