Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Festett dekor kavics 1-2 mm...

Sanzii kérdése:

Festett dekor kavics 1-2 mm . fogoval összetörtem fehér belül .azthitem hogy fekete bazalt elöször .kaptam amugy . akváriumba valo. ezek jok amugy nem mérgezö ?

Figyelt kérdés
okt. 11. 04:25
 1/6 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Én nem használnám. Ha fehér akkor lehet valamilyen mészkő-szerű zúzalék, ami önmagában a kisebbik gond. Az ,hogy festett aggasztóbb. Én nem használnám semmilyen állatnál, akváriumba pláne nem.

Lehet kapni igazi hengerelt bazaltot vagy szűrőhomokot stb, ezerszer inkább azokat használd mint ezt.

okt. 11. 07:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha fekete lett volna, akkoris kidobnám. Semmi festett vackot nem teszek egy akváriumba.
okt. 11. 07:29
 3/6 A kérdező kommentje:
csak edig gyöngykavics volt de a fehérebb fajta az meg helyenként barna algás volt mindig .föleg ahol jobban érte a fény
okt. 11. 08:04
 4/6 anonim ***** válasza:
37%
Freshnapf-ban vettem több mint 10 éve ilyen szinezett akváriumba való talajt,és emmi baj nincs vele. A mai napig ez van az akváriumomban.
okt. 28. 16:57
 5/6 A kérdező kommentje:
ok. énis már beleraktam jobban tetszik mint a gyöngykavics :)
okt. 28. 17:01
 6/6 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Freshnapf-ban vettem több mint 10 éve ilyen szinezett akváriumba való talajt,és emmi baj nincs vele.”

Ez egyrészt:

[link]

Van aki meg 10-20 éveket láncon tartotta a kutyáját s azzal se lett semmi baj… Másrészt felelőtlenség. Azt tudjuk ,hogy a festék képes kioldódni s ez nagyon is tud ártani az állatoknak. Lehet neked szerencséd volt és lehet a kérdező x idő múlva meg azt kérdezi ,hogy miért mutatnak mérgezésre utaló tüneteket a halai 🤷

Festett talajnak nincs helye állatok közt, pláne vízben nem. Van ezer másik alternatíva, tessék legalább ennyivel kicsit tisztelni a természetet s azokat használni. Ha meg az nem szimpi akkor festett kavics mellé gumihal talál s akkor mindenki boldog.

okt. 28. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!