Festett dekor kavics 1-2 mm . fogoval összetörtem fehér belül .azthitem hogy fekete bazalt elöször .kaptam amugy . akváriumba valo. ezek jok amugy nem mérgezö ?
Én nem használnám. Ha fehér akkor lehet valamilyen mészkő-szerű zúzalék, ami önmagában a kisebbik gond. Az ,hogy festett aggasztóbb. Én nem használnám semmilyen állatnál, akváriumba pláne nem.
Lehet kapni igazi hengerelt bazaltot vagy szűrőhomokot stb, ezerszer inkább azokat használd mint ezt.
“Freshnapf-ban vettem több mint 10 éve ilyen szinezett akváriumba való talajt,és emmi baj nincs vele.”
Ez egyrészt:
Van aki meg 10-20 éveket láncon tartotta a kutyáját s azzal se lett semmi baj… Másrészt felelőtlenség. Azt tudjuk ,hogy a festék képes kioldódni s ez nagyon is tud ártani az állatoknak. Lehet neked szerencséd volt és lehet a kérdező x idő múlva meg azt kérdezi ,hogy miért mutatnak mérgezésre utaló tüneteket a halai 🤷
Festett talajnak nincs helye állatok közt, pláne vízben nem. Van ezer másik alternatíva, tessék legalább ennyivel kicsit tisztelni a természetet s azokat használni. Ha meg az nem szimpi akkor festett kavics mellé gumihal talál s akkor mindenki boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!