Milyen jogaim vannak úgy, hogy 14 nap nem telt el, vettem egy akváriumot az Alphazoo egyik üzletébe díszdobozva, majd egy hetet sem élt meg és elkezdett ereszteni?
Ha náluk semmi baja, akkor nem értem, hogy milyen alapon adja vissza a pénz egy részét. Én az akváriumot szeretném vissza,de úgy hogy nem ereszt.
A vásárlók könyvét kérném el és leírnám, hogy ezt a megoldást javasolták. A fogyasztóvédelem jó ötlet volt,ezt még említsd meg a boltban is.
Először is, ahogyan ők, te is kérjál róla bizonyítékot, hogy nem ereszt! Tegyenek alá papír törlőket, töltsék fel vízzel, és vegyenek videóra néhány órát. De úgy, hogy igazolják azt, hogy a te akváriumodat tesztelik!!!
Hogy ezt hogy oldják meg, az az ő dolguk.
A te szavad áll szembe az övékkel. Nálad eresztett, náluk nem. 1-1 Ha azt mondják náluk nem ereszt, simán mond rá, hogy nálad meg igen.
Úgyhogy a pénzt kéred vissza, kp.-ban, nem levásárolhatóan. A teljes összeget. A fogyasztóvádelem mellett, rendőrségi feljelentéssel is megfenyegetném őket, csalás miatt.
Örülök, hogy így alakult.
Csak hogy pontosítsak: az első válaszából a 72 órás cseregarancia olyan jó 20 éve nem létezik. Webáruházból rendelt dolgokat küldhetsz vissza 2 hétig simán csak mert meggondoltad magad.
A te esetedre viszont a jótállás vonatkozik, mert a termék meghibásodott és gyanítom 10 ezernél drágább volt. Így kötelezően jár hozzá egy év jótállás. Nem írtál repedésről, így egyértelműen nem te használtad rosszul a terméket, már a megvételkor is hibás volt, a kereskedőnek kötelessége megoldani a helyzetet. Más kérdés hogy ha tényleg kekeckedni akar a akkor nem sokat nyerhetsz rajta, viszont a rossz értékelésekkel(közösségi oldal, térkép), vásárlók könyvével, fogyasztóvédelemmel fenyegetés csodákra képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!