Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Előkének csak a tűskéjére...

Előkének csak a tűskéjére rakunk fel csalit vagy a horogra is?

Figyelt kérdés
Kezdő horgász vagyok és eddig előkével nem horgásztam csak az átlag fenekezős módszerrel: Kosár, gyöngy , forgókarabiner, majd horog. És az előkét most próbálnám ki. Valaki valami tanács? Előkéhez bármilyen kis horog jó? És horogra csali kell? Vagy elég a másik tüskére a kukorica meg esetleg a bojli?
aug. 17. 00:17
 1/3 A kérdező kommentje:
Folyóban horgászok és pontyoznék. De bármilyen tanácsot vagy jó csalikat meghallgatok! És tényleg kezdő vagyok ha valamit rosszul írtam vagy gondolok javítsatok ki kérlek. :)
aug. 17. 00:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagyon sok horgász videó van fent a YouTube-n, azokból próbálj tanulni, mert minden bántás nélkül az jön át a leírtakból,. hogy valóban nagyon kezdő vagy. Egy-egy részletben tudunk itt is segíteni, de teljesen részletekbe menően mindent itt leírni sok.

A csalitüskén felkínált csak mellé nem kell a horogra is tenni csalit, de az egész szerelék lényege a megfelelő arányok eltalálása.

A csalitüskén nem tart mindenféle csali, és az a finomszerelékes, rövid előkés, method jellegű horgászathoz lett kitalálva, ptt sikeres is, de pl a bojlisok már inkább hajszálelőkére fűzik a csalit (fűzőtűvel), az sokkal stabilabb rögzízést ad.

https://www.youtube.com/results?search_query=csalit%C3%BCsk%..

aug. 17. 03:53
 3/3 A kérdező kommentje:
De gondolom azért nem raknak a horogra mert ha most a tüskén lévő csalit felszipantja akkor a horgot is. Legalábbis ezt gondolom
aug. 17. 08:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!