Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi az ideális szöge a víz...

Mi az ideális szöge a víz felülethez képest annak a ventilátornak aminek az a célja hogy néhány fokkal hütse a vizet?

Figyelt kérdés
júl. 11. 05:41
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Én négy öt fokot olvastam a gyárira...
júl. 11. 09:30
 12/22 anonim ***** válasza:
72%

"Egyáltalán nem kamu, csak az eddigi válaszolók inkább herbáztak fizikaóra helyett."

Egyáltalán nem biztos, hogy herbáztak, csak jelentéktelennek tartották az általad leírt jelenség hatásának mértékét.

Főiskolai fizikavizsgán pl. az is egy komoly feladat, hogy egy okostojás egy tökéletes izoterm palack rázásával akar a benne levő folyadék emelésekor nyert helyzeti energiájából az ejtésnél belső energiát nyerni, magyarul felforralni a vizet.

Hány milliószor kellene rázni, és ez hány napig tartana másodpercenkénti 2 rázással?

A feladat megoldható, csak a gyakorlatban értelme nincs.

júl. 11. 09:33
 13/22 anonim ***** válasza:

Az a vízfelület nagyságától függ. Meg a felület és a víztérfogat arányától. A Celsius fokai elég nagyok! Úgy értem, 1-1 fok között, elég nagy a különbség!

5 fok... hát, így elsőre kicsit túlzásnak tűnik. Ha van mondjuk 200 liternyi 28 fokos vized, (amihez a szobában kell hogy legyen vagy 29-30 fok) az a kis ventilátor nehezen képzelhető, hogy 23 fokos vizet csinál, úgy, hogy közben a szobában továbbra is, masszívan 30 fok van, tehát fűti a vizet minden oldalról.

júl. 11. 09:35
 14/22 anonim ***** válasza:
83%

"Egyáltalán nem biztos, hogy herbáztak,"

Ez csak egy poén volt, az viszont nem poén, hogy az akvarisztikában a ventilátoros hűtés régen bevett szokás, úgyhogy ha valaki nem jártas az adott témakörben, akkor ne érezzen már minden áron késztetést arra, hogy válaszolásra vetemedjen, olyan témában, amihez nem ért.

Csak károkat okoz, mert félrevezeti a kérdezőt.

júl. 11. 09:39
 15/22 anonim ***** válasza:
14 jogos, figyelmetlen voltam, a kérdésre reagáltam a témakör figyelmen kívül hagyásával.
júl. 11. 09:45
 16/22 anonim ***** válasza:
22%

Ezt is én írtam ugye?

"hogy volt időm megvárni az értelmes választ mielőtt az összes ventilátoromat felgyújtom"

:DDDDD

Vicces, amikor a dühöngö örültek már arra sem emlékeznek, mit írtak, és játszák passzív agresszív módon a higgadtat, és másra próbálják projektálni a frusztrációjukat.

"én a semnitmondo válaszokat egyszerűen csak figyelmen kívül hagytam"

Csak neked semmitmondóak, hisz hiányoznak az alapismeretek hozzá. De ezzel sincs baj, nem kell mindenkinek mindent érteni. Ahol nem értek valamit, megkérem az embert, hogy mondja el konyhanyelven.

júl. 11. 11:50
 17/22 anonim ***** válasza:
6%
ma 11:40 Illetve fogalmad sincs valamiről, hiszen azért kérdezted, viszont csak azt a választ fogadod el, amit szeretnél hallani. De hogy annak az akváriumnak nem lesz 5 fokkal hüvösebb a vize egy ventilátortól az biztos. Sőt kevesebbel sem, de attól te még erőlködhetsz.
júl. 11. 12:19
 18/22 A kérdező kommentje:
Dühöngést csak te látsz, csak te beszélsz róla, így valószínűleg ez benned van. Én csak az értelmes válaszokat várok, amik ha lassan is, de jöttek.
júl. 11. 12:29
 19/22 A kérdező kommentje:

" Csak neked semmitmondóak, hisz hiányoznak az alapismeretek hozzá. De ezzel sincs baj, nem kell mindenkinek mindent érteni. Ahol nem értek valamit, megkérem az embert, hogy mondja el konyhanyelven. "

Nem az én alapismereteim hiányoznak hanem azoké akik írták. Ugyanakkor ha az összes választ elolvassák ezek az emberek akkor lesznek olyan ismereteik amik hiányoznak. Javaslom inkább ezt

júl. 11. 12:30
 20/22 A kérdező kommentje:
" csak azt a választ fogadod el, amit szeretnél hallani. De hogy annak az akváriumnak nem lesz 5 fokkal hüvösebb a vize egy ventilátortól az biztos. Sőt kevesebbel sem, de attól te még erőlködhetsz. ". Azt a választ fogadom el ami nem mond ellent a fizikának. Neked is javaslom az összes válasz elolvasását, mert lesz neked is olyan ami kipótolja a hiányzó ismereteidet.
júl. 11. 12:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!