Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Természetes, h ilyen hangosan...

Természetes, h ilyen hangosan csobog?

Figyelt kérdés
Vettem ma egy légpumpát szivacsszűrővel.Ahogy a szűrő tetején kijön a víz,iszonyat hangos,csobog.Ez természetes?Tehetem vízszintesen is a szivacsot?Mert akkor kicsit halkabb,de akkor a szivacs alján is bugyog,nem gond?
2010. szept. 23. 18:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Sajnos ez ilyen bugyogós. Nekünk is volt bent pár napig ilyen szűrő kisebb akváriumban, míg bele nem tettük a 300 literesbe a halakat. Addig éjszaka mi is hallgattuk a bugyogást. :) De most szerencsére már bent vannak a halak, a külső szűrőnek semmi hangja, a belsőnek meg csak azért van minimális, mert a sarokban van. De az sem zavaró.

Egyébként mekkora akváriumod van, milyen halakkal? Csak azért kérdezem, mert ez a légpumpás szivacsszűrős dolog nem valami hatékony hosszú távra.

2010. szept. 23. 18:46
 2/17 A kérdező kommentje:

Hát akkor ez nem jött be úgy látom.:(

Ez az aksi kicsi,25 l-es,1 Betta van benne. Akkor azt hiszem,marad szűrő nélkül míg be nem szerzek egy normálisabbat.

Szerinted ez jó lenne? A másik aksimban ilyesmi van és annak szinte semmi hangja,igaz az Juwel és kompletten vettem az akváriummal.

[link]

2010. szept. 23. 19:03
 3/17 anonim ***** válasza:
Persze, jó az a szűrő, igazából bármelyik, a betta bírja szűrő/levegőztető nélkül, de jó ha van (kevesebbszer kell vizet cserélni).
2010. szept. 23. 19:33
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igen,a vízcsere miatt gondoltam,h jó lenne.

Akkor megrendelem azt a típust.

2010. szept. 23. 19:36
 5/17 anonim ***** válasza:

"Mert akkor kicsit halkabb,de akkor a szivacs alján is bugyog,nem gond?"

na erre én is kíváncsi lennék ,mert nálam is ez a gond

2010. szept. 23. 21:27
 6/17 Salx Narval ***** válasza:
Jó lesz a szivacsszűrő is, ha teszel egy kis habkövet a levegőztető cső kimenetére.Nem annyira hangos, ha porlasztott a levegő.Természetesen jobb lenne egy kis motoros szűrő, ha teheted vegyél olyant inkább.A betta vizét is ajánlott szűrni, valamint az 1-2 hetenkénti, 20- 30%-os vízcsere is fontos, főleg ha kicsi az akvárium és kevés a növényzet.
2010. szept. 24. 04:41
 7/17 anonim ***** válasza:
Ha íves a kilépő rész, akkor az a csendesebb fajt, de az is köpködhet. Lehet tuningolni rajta egy porlasztó kővel. A "T" tetejűn csak egy csere segít. Az íves tud alapból csendes lenni, ha megfelelő a légpumpa (beszabályozása).
2010. szept. 24. 16:23
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Ma vettem egy új szivacsszűrőt és ebbe már be van építve a porlasztó.:) Szuperül működik és 800 Ft-ból megúsztam.:)
2010. szept. 24. 19:31
 9/17 anonim ***** válasza:
Milyen márkájú?küldenél egy linket,mert engem is érdekelne .köszi
2010. szept. 24. 20:31
 10/17 A kérdező kommentje:
Háát...ha ezt márkának lehet nevezni?Panzi-pet. :)
2010. szept. 24. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!