Mitől pusztulnak el a csigák?
A halaknak nincs semmi baja a sepregető garnéláknak se, viszont a csigáknak egyszerüen csak a házuk marad ott ők eltünnek belőlük.
Egyszer volt ilyen aztán elszaporodtak majd most megint ez van. A kettő kőzöt botiák miatt tüntek el.
2-es vagyok pontosabban, a sima konyha sótol.
Mi is régebben azzal irtottuk, a vörös meztelen csigákat, mikor rengeteg volt.
#4:
A 2-es azt írta le, hogy mi okozza a csigák halálát, az írtás csak megjegyzés volt, okostojás.
ha csigát szeretnél és olyat ami nagyon szívós akkor Almacsiga, zebracsiga vagy postakürt csiga.
az alma a legszívósabb egész nagyra megnő és mindent kibír szinte, viszont simán rácuppan egy növényre és megeszi. Illetve képes egy kisebb halat is elkapni és kinyírni (nálam volt rá példa)
A zebrákat javasolnám leginkább, nem olyan nagyok mint az alma, egész szépen is néznek ki, egy hátrányuk hogy az akvárium méretének megfelelően többet kell belőlük tartani, mert ha azt érzik hogy kevesen vannak akkor tele petézik az akváriumot ami nem szép a sok száz pici fehér pete. Nekem a 30 literes akváriumomban 5 zebra kell és akkor nem petéznek már.
A postakürt még kisebb, szintén látványos csigusz ő viszont el tud szaporodni. Nekem egy volt, most van 3 vagy 4 a semmiből.
azt tudni kell hogy csigák szinte mindenképp lesznek az akváriumban, ha nem akarsz sok kicsit akkor tarts néhány nagyot, az korlátozni fogja a kicsik szaporodását, ha nem tartasz nagyot akkor lesz sok száz kicsi ha csak nincs valami ami megeszi őket. Pl csigaevő csiga vagy hal. Ott a helenát tudnám javasolni mint csigaevő csiguszt, látványos, viszont ha vannak garnéláid tudtommal azokat is elkaphatja (ezzel nincs személyes tapasztalatom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!