Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Új világításnál mire kell...

Új világításnál mire kell figyelni,hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
A régi világításom 15w 5000k a gyári tetőbe és egy diversa led expert 50cm kiegészítés képpen,csak a gyári az leolvatt,meg a növények sem nőttek alatta egyáltalán és barna alga is felütött a leveleken,a növények crypto fajták, vallisneria vizikehely,bacopa,anubias,most rendeltem egy új világítást 2×15w 865, 6500kelvines csöveket és a lámpát,ezzel szeretnék felvilágosítást kérni,hogy elmúljon az alga meg a növények is szépen fejlődjenek,a szűrés eihem pick up 2010, 63litetes az akvárium,és naponta tápoztam a növényeket,easy lyfe profitóval és carbóval ,a halak száma eddig 5db endler guppi,most kezdtem a betelepítést 1hete,több mint egy hónapig üres járat volt

2021. febr. 24. 13:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Megjött az új világítás és 1hete üzemel,és rendben szépen nőnek a növények,csak az a baj az alga is,van zöld de az elhanyagolható,és barna de vettem 4db törpe szívóharcsát azok lerendezték. igy van 4db törpeszívó harcsa,és 5db endler guppi,ez így jó?profitót továbbra is használom carbóval,de lehet hogy ettől algásodik, mert csak lassan és főként gyökérről táplálkozó növényeim vannak,ez lehet gond,vagy várjak még mindíg hogy kialakuljon minden
2021. márc. 9. 10:57
 12/18 anonim ***** válasza:

Ha lassan növő fajták, megpróbálhatod, hogy kicsit visszaveszel a tápozásból. Vagy... ha már lett ilyen király fényed, tehetnél még be gyorsabban növő növényeket. Minél nagyobb a konkurencia az algáknak, annál jobb.

Érdes tócsagaz, vagy átokhínár, ugyanúgy vagy leszúrod, vagy bedobálod a vízbe, úgyis jól érzi magát.

Ha csak bedobálod, úgy árnyékol, ha leszúrod, kevésbé.

Úszó májmoha, dettó. Vagy rákötözöd valamire, fára, kőre, vagy rádobod a vízre. Utóbbi esetben kicsit árnyékol.

Ezek mind olyan növények, hogy a "vízbül veszik ki" a tápot, nem kis ütemben, és a mostani fényed mellett nőni is fognak rendesen.

2021. márc. 9. 14:49
 13/18 A kérdező kommentje:
Oké köszi,igen megpróbálok növényeket szerezni,minél hamarabb amiket felsoroltál,amit majd kapok a boltban,csak most mással is küzdök,ha még ebben segítenél,eihem pick up 2010 szűrőbe bemennek a halak a tartályba és emiatt minden nap szét kell szednem a belsőszűrőt mit csináljak?hol mennek be az alsó részt már lehálóztam,de így is be mennek
2021. márc. 9. 14:59
 14/18 A kérdező kommentje:
Vagy mit tegyek oda,nájlonharisnya egyenlőre jó ötlet nem teszek kárt vele,azon biztos nem tudnak átmenni,mármint ha ott mennek be,meg kell találnom a problémát mert igy nem marad halam sem, már 2 halam elpusztult emiatt
2021. márc. 9. 15:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Láttam a kérdésed, hát fogalmam sincs.

A kifolyó résznél is képesek lennének beúszni, mármint a víz ellenállását le tudnák küzdeni, de erre mégse látok esélyt.

Egyrészt ilyen algázók szoktak csinálni, rácuppannak a műanyagra, és árral szemben benyomakodnak a szűrőbe, a rotor meg ledarálja őket. Guppi ilyet nem csinál. A másik, hogy ennek a szűrőnek nagyon kicsi a kiömlő nyílása, tán be se férne rajta egy hal.

Márpedig a szűrőn nincs más nyílás- csak ahol bemegy a víz, meg ahol kijön. Ha a bemenő részt levédted, (harisnyával, (kicsit túl sűrű) vagy szúnyoghálóval) akkor nincs ötletem.

2021. márc. 9. 15:23
 16/18 anonim ***** válasza:
*ilyet
2021. márc. 9. 15:23
 17/18 anonim ***** válasza:

Tetemet nem találtál?

Ha megtaláltad a maradványokat, azt hol találtad?

Alul, vagy felül?

2021. márc. 9. 15:24
 18/18 A kérdező kommentje:
A szűrőtartály közepén vannak,a halak a tetem úgyszintén,ugyhogy fogalmam sincs,vagy fejjel lefelé vagy felfelé találtam rájuk
2021. márc. 9. 15:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!