Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halat tartsak kezdőként?

Milyen halat tartsak kezdőként?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék halat vagy halakat tartani. Kezdő lennék ebben, ezért tanácsokat meg ötleteket kérnék haltartással kapcsolatban. Milyen halat lenne érdemes tartani? Vannak olyan halak amiket nehezebb meg könnyebb gondozni? Egy vagy több halat érdemes tartani? Halasok nektek milyen halatok van? Mik az alapvető kellékek hozzá? Nagyon sok mindent szeretnék tudni erről, mivel nagyon szerenték halakat tartani és gyönyörködni bennük. 22L

2020. dec. 22. 17:40
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
de én amúgy most 100%kokat látok az értelmeseken vak vagyok talán? :D.
2020. dec. 22. 18:41
 22/26 A kérdező kommentje:
jó már látom én is :(...
2020. dec. 22. 18:41
 23/26 Salx Narval ***** válasza:
100%
Csatlakoznék azokhoz akik türelemre és tanulásra buzdítanak mielőtt döntést hoznál. Ha a betta mellett döntenél akkor célirányosan bettás oldalakat, videókat is keress. Ne foglalkozz az esetleges ellentmondásokkal majd itt átbeszéljük. Nem annyira bonyolult a tartásuk és mint láthatod több hozzáértő segítséged is akadt ha az tetszik, legyen az. Akkor most te jössz, mi pedig várunk vissza ha az akvarisztika alapjait megtanultad.
2020. dec. 23. 07:08
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, mi vonz inkább? Halas vagy növényes vonal felé billenjen a mérleg. Pl. Egy 40literes nano 1db hím bettával, néhány csigával, dúsan növényezve jól tud kinézni.

Esetleg vehetsz egy 54 litereset ez jó lehet pl. Guppi vagy platti meg egy csapat kisebb páncélosharcsának.

Egy 100 liter körüliben akár egy 20 fős neonhal csapatot is tarthatsz, az is szép látványt nyújt.

Semmiképp se vegyél szettet, azok gagyik. Érdemesebb összeválogatni a cuccokat. A kollégák altal javasolt irodalmat érdemes tanulmányozni, javaslom a Növényes akvraristák facebook csoportot.

2020. dec. 23. 21:29
 25/26 anonim ***** válasza:
Neon
2020. dec. 24. 08:08
 26/26 anonim ***** válasza:
73%

Bettát ne, kigyilkolják egymást.

Kis halakkal sokkal jobban jársz. A kék neonhal valami hihetetlenül elegáns tud lenni ha sok van belőle egy benövényesített akváriumban ahol van nekik tér úszkálni. Vagy a xifó illetve a betta.

Bár én ha ma csinálnám... hát abban vörösszárnyú keszeg lenne az fix. Nincs jobb az élő csalihalnál! :P

2021. jan. 6. 13:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!