Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halat tartsak kezdőként?

Milyen halat tartsak kezdőként?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék halat vagy halakat tartani. Kezdő lennék ebben, ezért tanácsokat meg ötleteket kérnék haltartással kapcsolatban. Milyen halat lenne érdemes tartani? Vannak olyan halak amiket nehezebb meg könnyebb gondozni? Egy vagy több halat érdemes tartani? Halasok nektek milyen halatok van? Mik az alapvető kellékek hozzá? Nagyon sok mindent szeretnék tudni erről, mivel nagyon szerenték halakat tartani és gyönyörködni bennük. 22L

2020. dec. 22. 17:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%

A greenaqua.hu-n olvasgass, vannak fent anyagok halakról, akváriumok összeállításáról, talajokról, növényekről.

Az aranyhal nem való, csak több száz literes akváriumba, semmiképpen nem ajánlanám.

2020. dec. 22. 18:12
 12/26 anonim ***** válasza:
70%
A betta nem kezdőknek való
2020. dec. 22. 18:12
 13/26 A kérdező kommentje:

11.köszii

12.akkor ajánlasz mást esetleg? ami kezdőknek is jó? :)

akkor milyen hal való kezdőknek? ami jól is mutatna? tudom ez nem fontos de azért érdekel :D.

2020. dec. 22. 18:14
 14/26 Norbig ***** válasza:
100%

30L-ben már lehet bettát tartani,de èn mègis azt mondom hogy 54 liter alatt ne kezdj mert sokkal stabilabb a vízkèmia,règi mondás:nagy akvárium kis gond,kis akvárium nagy gond.

Kezdèsnek jobb egy közepes akva.

Bettának melegebb víz kell,28 fok körül úgy tudom,azon kívül hatalmas igènyei nincsenek,egyedül szokták tartani,nèha társas akváriumban.

Hamis neonhal-ból esetleg egy csapatot tudnál tartani ebben a mèretben amit írtam pár corydoras-al,vagy törpe gurámit.

Hirtelen ezek jutottak eszembe.

A lepontozómnak meg csak gratulálni tudok a szakèrtelmèhez ès ahhoz hogy egy mèg èrtelmes ès tudni vágyó ember társát próbálja fèlre vezetni,nyugodtan el lehet mondani itt ha marhára jobban tudja ezt a tèmát.

2020. dec. 22. 18:19
 15/26 A kérdező kommentje:

14.Köszönöm!sokat segítettél.

Én nem pontoztam még senkit így passz ki lehetett :D...amilyen unatkozó brigád jár ide nem csodálkozok.

2020. dec. 22. 18:22
 16/26 Zöldfülű Törpe ***** válasza:
73%

Légyszi, lépj vissza egyet, és először is bővítsd a tudásod.

[link] , [link] , [link] , [link]

+ az ajánlott vloggerek videói.

Egyelőre nagyobb a lelkesedés, mint a tudás, ami nem a legjobb kiindulási alap.

Kb. egyenlővé kellene tenni a kettőt, mert egy hónap múlva ugyanitt azt fogod kérdezni: "Mi baja lehet a bettámnak?!?"

Nehogy félre értsd, nem lelombozni akarlak, csak egy kicsit lehűteni. Senki sem fog itt neked egy egész akvarisztikai könyvet leírni, a sok információ-töredékből pedig csak a nagy katyvasz lesz.

Tehát olvass, tanulj, nézz videókat, tanulj, olvass, nézz videókat.

Az akvarisztika nem az a hobbi, amibe fejest lehet ugrani, mert előbb-utóbb valaki meg fog sérülni, és az általában a hal szokott lenni.

Szerintem igaza van 12-nek, inkább guppikon gyakorolnék a helyedben, de az még nagyon messze van.

Szeretnélek pár hét múlva itt látni, amint ilyeneket kérdezel, hogy "A corynak jó ez a talaj?... A növényeimnek jó lenne ez a fény?... Vasfát vagy redmoort ajánlanátok inkább?....

2020. dec. 22. 18:30
 17/26 Tevenyereggyarto ***** válasza:
77%

Ezeket az oldalakat ajánlom:

[link] , [link] , [link] , [link]

Szerintem minden kezdéshez (is) szükséges infót megtalálsz. Minden kezdőknek szoló cikket olvass el mielőtt bármit megvennél. Ha kérdésed van akkor inkább ide gyere kérdezni mintsem a boltba (oda csak vásárolni menj). Kezdèsnek mondjuk annyi ,hogy ne szettet vegyél mert azokban jellemzően gyenge a technika. Kezdő méretnek én 60-80 körüli akvát ajánlok, 40-50 liternél ne legyen kisebb, kezdőként 100-120 liternél nagyobb se (nem baj ha nagy, sőt, de kb 100-120 liter fölött általában már külső szűrő szükséges ami egyrészt nagyobb költség másrészt nem árt némi gyakorlati tapasztalat hozzuk).

Még rengeteg mindent meg kell tanulj mielőtt eljutsz a “milyen halat vegyek” kérdésig, általában ha megvan az alap lexikális tudás akkor már körvonalazódni fog ,hogy mit szeretnél. Ne siesd el, mindent nyugodtan, ésszel. Ez nem igazán az a hobbi ahol rohanni lehet.

2020. dec. 22. 18:34
 18/26 Zöldfülű Törpe ***** válasza:
75%

Valakinek az akvarisztika a hobbija, másnak pedig az értelmes válaszok lepontozása. Nem kellene vele foglalkozni, de sajnos ez nagyon félre tudja vezetni a 0 infóval bíró kerdezőket...

Viszont aki ért is hozzá egy kicsit, az meg fogja erősíteni kommentben is az értelmes válaszokat

2020. dec. 22. 18:37
 19/26 A kérdező kommentje:

16 köszönöm!amúgy lehet tényleg lelkesedés de régóta ezen gondolkozom neten olvasgattam sokat és utána jártam deazért itt is érdeklődök kicsit :D.

17.köszii.

na végre látom értelmes válaszok jönnek :D.

2020. dec. 22. 18:37
 20/26 A kérdező kommentje:

18.fogalmam sincs ki pontoz le.

De látjátok milyen unatkozó brigád jön ide valamiért szerintem valamelyikőjük ennyire unatkozik és lepontozza az értelmes válaszokat...pedig nincs értelme ennek igazán. Egyértelmes ember eltudja dönteni melyik v álasz értelmes és melyik nem. :)

2020. dec. 22. 18:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!