Mit csináljak?Még nem volt ilyen esetem.
Figyelt kérdés
Van 2 darab algaevőm..az egyik a him bebujt egy résbe..és ahogy látom narancssárga ikrákat öriz..
Na most ez egy társas akvárium..mi a teendöm?
2020. nov. 21. 10:34
11/22 Salx Narval válasza:
KB stimmel az idő, valószínűleg kikeltek de még 1-2 napig nem úsznak ki. Egyenlőre nem kell etetni mert a szikzacskóból tudnak táplálkozni de holnaptól érdemes az ikrázóhely közelébe némi kaját tenni ( folyamatosan ). Egy forrázott uborkaszelet is mehet az algatabletta mellé, kötözz rá egy kis követ nehezéknek. Egy érdesebb felületű természetesen tisztára mosott laposabb kőre főtt szétnyomott cukorborsót is kenhetsz. Ezzel már átvészelik az első heteket. Figyeld jól a barlangot főleg estefelé ott lesznek azok, de ma holnap elő is jönnek.
12/22 Salx Narval válasza:
Ha elúsznak a szűrő szívó ágára érdemes szivacsot húzni mert beleúsznak. Ha belső szűrő van akkor én apró szövésű szúnyoghálót v harisnyát szoktam ráhúzni. Mindent óvatosan vegyél ki az akváriumól mert bármire rátapadhatnak és teljesen láthatatlanok.:D
13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm.egy harisnyát huztam a szüröre..és bedobtam 2 alga tablettát...nem látok semmit..gondolom nagyon picik...
2020. nov. 25. 12:22
14/22 A kérdező kommentje:
Huu..nagyon kiváncsi vagyok..megmaradnak-e...követem a tanácsokat:)
2020. nov. 25. 16:08
15/22 Salx Narval válasza:
Villanyoltás után zseblámpával próbálkozz. Ma már szerintem előjönnek. Azért a kaját sem kell túltolni.:D Ők morzsányi kaját esznek ennyi marad 1db tablettából is.
16/22 A kérdező kommentje:
Hát nem látom még öket:(
Mint az elején irta társas akvárium..elképzelhetö hogy a természet tette a dolgát?
2020. nov. 27. 05:31
17/22 A kérdező kommentje:
Hogy ha esetleg akadna tulélö...öt màr làtnom kellene?Mekkorra lehet?
2020. dec. 2. 05:28
19/22 Salx Narval válasza:
Eleinte egymáshoz tapadva ficánkolnak és még látszik a sárga szikzacskó ha nem látsz semmit akkor vagy végük, vagy már szétúsztak. 6-8 mm nagyok lehetnek kb de van , hogy már egész nagyok amikor előjönnek. Nehéz megmondani mikor úsznak el mert elhúzódhat a kelés is és némelyik hím képes az üres barlangot is őrizni jó ideig. Ha eleinte láttad az ikrákat és most nem látsz semmi mozgást akkor kicsi az esélye, hogy megmaradtak de előfordulhat.
20/22 A kérdező kommentje:
Hàt nem maradtak meg:(
De nem telt 1 hónap..megint vannak ikràk..mit tanàcsoltok mit tegyek?Vegyek valami münövényt.. Az a baj szerintem hogy hozzà férnek màs halak is...lehet megeszik?Vagy ne foglalkozzak vele???Sok halacskàt se szeretnék..bàr..a halas elfogadnà....ha elérik az 1cm...
2020. dec. 13. 16:53
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!