Az akváriumban szaporodott csigákat meglehet etetni a halakkal, úgy, hogy összeroppantom nekik, hogy hozzá férjenek?
Igen, meg. Mármint a ragadozó/dögevő/mindenevő halakkal. Ha garnélák vannak, akkor ők is megeszik a dögöt, csak egyszerre nem sokat. A dögök (mert ugye az lesz belőle, ha összeroppantod) egyébként nagyon terhelik a vizet. Ha tudod, inkább szedegesd ki, vagy jó megoldás lehet még a Helena csiga.
Egyébként milyen csigák? Hirtelen szaporodtak el, vagy szép lassan?
A megfelelő mennyiségű etetéssel, a rothadó növények/növényrészek, esetleges dögök eltávolításával csökkenthető a szaporulat mértéke.
Írj több infót, mindent, ami eszedbe jut (mutasd be az akváriumot és a helyzetet) és akkor jobban tudunk segíteni.
Ha elég nagy hozzá az akváriumod, min 250liter, pl. az öves díszcsík kifejezetten szereti eszegetni a csigákat. Vagy csigaevő csiga.
De ha a nagyját kiszedegeted, ezenfelül nincs túletetés, jó a szűrésed, akkor nem kéne, hogy túlzottan elszaporodjon
Hat van mindenféle, alma, postakürt, stb.
Nem a túl szaporuat a gondom, hanem, hogy ha megeszik a halak akkor ez jó lenne e nekik kiegészítő tápláléknak?
2 Black Molly
6 Buldog csigasügér
2 Algazo harcsa
Pár darab garnela
200 L
Nem tudom, hogy ilyen nagy akváriumra mi vonatkozik, de a csigasügerek elég agresszív halacskák. A mollikkal feltetelezem nincs gond, mert elég nagy a hely, vízközt úszók és csak ketten vannak...ami egyébként nem jó, mert a molli is rajhal.
A harcsák viszont maguk is területvedők, velük csak remélni tudom hogy nincs gond.
Garnélák...pár darab? Ők is csapatban érzik jól magukat, de csigasügerek mellé nem is tennék garnikat...
Visszatérve a csigákra: a mollik tuti nem eszik meg, növényevők. A sügerek ragadozók ugyan, de nem vagyok benne biztos, hogy széttépkednének egy csigát, apróbb táplálék való nekik, ami befér a szájukba. A harcsák ugyan dögevők is, de én nem etetném csigahullákkal. A garnik is felpucolják az elhullott állatokat, de ugyan úgy vélekedem róluk, mint a harcsákról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!