Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ma egyik guppi reggel még...

Ma egyik guppi reggel még evett, de sötétebb szine volt mint tegnap. Ma dálután nem is evett, ronda sötét a teste, a szeme kezd kidülledni és csak pipázik a felszinen. A pikkelyei nem állnak el. MI lenne ez?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Mi lenne ez? Halpenész?

2010. aug. 1. 22:50
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
SERA Baktopurt sikerült kapni. Gondolom 32-33 fokot akartál írni, nem 22-23-at :) Köszönöm a részletes tanácsadást! Egy hétig koplaljanak?
2010. aug. 2. 12:12
 22/23 anonim ***** válasza:
Igen, 30 fok felett legyen (Bár én már másik válaszoló vagyok). Guppiknál rengeteget segít az enyhén sós víz, mind a betegség leküzdéséhez, mind az általános közérzetükhöz, imádják. Adagolj 1 evőkanál jódozatlan sót (azt amelyik darabos és koszosnak tűnik) 10 liter vízhez. Ezt a baktopuros kezelés mellé is ajánlom, bár a só főleg a paraziták legyőzésében segít és erősíti az immunrendszerüket. Egy hét koplalás szerintem túl sok, én 3-4 napot javaslok, bár ha rosszul vannak úgysem esznek, ha viszont elfogadják az is erősíti őket.
2010. aug. 3. 00:23
 23/23 Salx Narval ***** válasza:
Elnézést az elírásért, természetesen 32-33 fokot akartam írni. Valóban jó hatású a só, de ha eddig nem volt vizükben, akkor ne egyszerre tedd bele,hanem fokozatosan és a vízcserék után pótold az adagod.A guppik szeretik az algát, nem fognak éhezni és étvágyuk sem igen lehet, a harcsákat sem kell félteni, azok is találnak eledelnek való ázalékot.Ezek a gyógyszerek hazavágják a bontóbaktériumokat is, ezért tanácsoltam, legalább egy hét koplalást.Ha lehetséges, akkor külön akváriumban csináld a gyógyszeres kezelést és ha meggyógyultak, utána tedd őket vissza ( kb 1-hét elteltével ).Ebben az esetben is tegyél neomagnolt az akváriumba, mármint a halak nélkülibe ( akár a dupla adag is mehet) 2- nap után vízcsere és ha sózol, akkor ebbe a vízbe is tegyél.Nagyon óvatosan kezd az etetést, mert legalább két hét, mire kialakulnak a bacikultúrák és hetente csinálj 20-30%-os vízcserét ezután.Remélem sikerül néhányat megmenteni, majd írd meg, mi lett velük.Én nem használtam még baktopurt, de remélhetően jó készítmény.Az általam javasolt gyógyszert, az állatorvos írhatja fel, ill gyógyszertárban kapható.
2010. aug. 3. 03:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!