Ma egyik guppi reggel még evett, de sötétebb szine volt mint tegnap. Ma dálután nem is evett, ronda sötét a teste, a szeme kezd kidülledni és csak pipázik a felszinen. A pikkelyei nem állnak el. MI lenne ez?
2010. aug. 1. 22:50
12/23 anonim válasza:
Szedd ki a betegeket, az akváriumot takarítsd ki. Nem kell kidobni őket, csak tedd kölön és ne adj nekik enni.
13/23 A kérdező kommentje:
Az első képen látható felfordult, azt kihalásztam. Van valami ötleted, hogy mi lehet?
2010. aug. 1. 23:57
14/23 A kérdező kommentje:
Takarítás teljes vízcserével?
2010. aug. 2. 00:07
15/23 anonim válasza:
hogy lehet valaki ekkora debil? tök mind1 hogy miaz megdöglenek tőle, te meg semmit se csinálsz, külön se rakod őket csak halászod a hullákat. Mig azon agyalsz, h mi lehet addig kb 5megdöglik. Neked se való akvárium.
Itt már felesleges a vízcsere, az összes beteg akkormeg minek?
16/23 anonim válasza:
Így van. Teljes vízcsere. szerintem sima gyomorrontás vagy bélfertőzés. Nekem is volt ilyen, a gyógyszerek semmit sem érnek plusz még drágák is.
Kicsi az esélye, hogy túlélik, mert sajna ezek a lények igen instabilak.
Bár a guppik szívósak. A dolgod annyi, hogy nem eteted és vársz.
17/23 A kérdező kommentje:
Egy felfordult, 3 egészségesnek tűnő maradt, a többi akváriumvízben 10L befőttesüvegben. Egyenlőre ennyi, úgy tűnik, hogy a harcsák tök jól vannak. És szerintem az a debil jelző nem illik oda, se rám sem a 71%-os hozzászólóra
2010. aug. 2. 00:32
18/23 Salx Narval válasza:
A sötét szín ostoros véglények jelenlétére utal.Azonnal 50%-os vízcserét kell csinálni és meg kell kezdeni a gyógyszeres kezelést is.A víz hőfokát 32-33 fokra kell emelni, erős szellőztetés mellett. [link]
19/23 A kérdező kommentje:
Az ostoros véglények kezelés mellett mennyi idő alatt tűnhetnek el?
2010. aug. 2. 08:41
20/23 Salx Narval válasza:
Ha Metrodinazollal kezeled, 2-nap után 50% vízcsere, majd ismét 2-nap gyógyszeres kezelés,ezt követően ismét 50%-os vízcsere.Elvileg ez így 4nap.Ha SERA Baktopurt használsz, szerintem akkor is kell ennyi idő. Bármelyiket választod, előfordulhat visszafertőződés,ezért érdemes a látszólag tünetmentes halak vizébe tenni, egy adag aquafuránt is.Ne feledd 22-23 fok és erős szellőztetés.Ne etess egy hétig és utánna is könnyű kajával indíts pl fagyasztott vizibolha.Nem ártana Fihtamint is adagolni a kajához, ha az anyagiak megengedik, ha nem, akkor lemezes vitamint.Végső esetben Neomagnolt is használhatsz, 2db tabletta 100liter vízhez, itt is 2- nap után 50%-os vízcserét kell csinálni.A tablettákat minden esetben, fel kell oldani, egy pohár meleg vízben.Ne ijedj meg,a víz opálos lesz tőlük.Siess a kezeléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!