Megjelent az ecsetalga az akváriumomban, eljött az újrarendezés ideje. Megjelenhet ismét?
Lassan lejár a bent lévő táptalajom, és már egy ideje tervezgetem az újrarendezést, más színű talajjal és más dekorációkkal. Eddig elég rossz volt az áramlás és a tápozás, valószínűleg amiatt jelent meg az alga, de már beszereztem egy megfelelő szűrőt jó kifolyó és befolyó csövekkel és minőségibb növénytápokat is vettem.
A kérdésem az lenne, hogy mivel újrarendezés után elvileg már minden rendben lesz, így visszatérhet pl. a szűrőből az alga? A befolyócsövem szinte teljesen fekete már a lerakódott algától. Ezt ki kéne pucolni valamivel? Az újra berendezett akváriumba a most működő vizének kb. az 50%-át tölteném vissza.
Nem szeretnék megint ecset algával szenvedni. :(
Nem írtad, hogy van-e CO2-d. Ha van, akkor az ingadozó pH miatt szok előjönni. Ilyen esetben a beoldást is fejleszetni kell.
CO2 nélkül segíthet a Carbo adagolása.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!