Eltört a sisakcsiga háza. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Óriási darab hiányzik belőle. Tudom, hogy ha magas a víz kh tartalma (az enyém szerencsére magas), regenerálják magukat, de hatalmas felületen sérült a csiga. Egy kő törhette össze, valószínűleg én toltam rá, csak nem vettem észre. Szerencsére mozog és eszik, de a szívem szakad meg érte. Mit tehetnék? A neten láttam 3d nyomtatós, tojáshéjas megoldásokat is. Fertőtlenítsem valamivel? Elkülönítsem? Túl fogja élni? A háza 1/3 része maradt meg. Azt szerencsére még hordozza. Fogalmam sincs, hogy a ház alatti köpeny sérült-e. Arra tippelnék, hogy igen, mert különben nem hagyta volna el a házát.2020. ápr. 13. 01:20
1/12 anonim válasza:
elfog pusztulni...ha a házuk 1/2-es részénel nagyobb darab letörik esélyök sincs a felépölésre...engedd el.....forralj vizet,és dobd bele 1mp-alatt elpusztul fájdalom nélkül (igen ezt csigáknál így csinaljak,magyarorszag egyik legjobb csigás orvosa mondta nekem hogy ez a leghumánusabb megoldás egy túl széttört házú csiga eseteben,szóval nemkérem az állatkínzó beszólásokat)
2/12 A kérdező kommentje:
basszus. nem tehetek semmit? semmit??
2020. ápr. 13. 01:29
3/12 anonim válasza:
olyan 2-a 10-hez hogy megmarad,de szerintem is el fog pusztulni, mondjuk én még nem temetném.
4/12 A kérdező kommentje:
van, amit megtehetek érte?
2020. ápr. 13. 01:53
5/12 anonim válasza:
nem piszkálod tiszta helyen tartod, meg pont annyi kaját adsz neki amit megeszik akkor mindent megtettél érte.
6/12 A kérdező kommentje:
hatvan literes akváriumban van, 5 másik csigával, vagy 50 garnélával és 4 hallal. így is van esélye? most próbálom különszedni,de nem találom a dzsungelben. (növényes akvárium)
2020. ápr. 13. 11:32
7/12 anonim válasza:
Szerintem van esélye de akkor nyugalomra van szüksége. Szerintem hagyd benne a nagy akváriumba, azzal segíthetsz a legtöbbet.
8/12 A kérdező kommentje:
nem nyúltam hozzá (még mindig nem tudom, hova bújhatott). most ötpercenként szagolgatom a vizet.
2020. ápr. 13. 16:07
9/12 anonim válasza:
Már írtad majd regenerálódik a vízben a háza. Lényeg hogy a tápnak nézz utána hogy mennyivel több mészre van szüksége hogy regenerálódjon a háza. Ha a köpeny ami a mészvázat termeli nem sérült akkor no problem.
10/12 A kérdező kommentje:
nyoma veszett. szétkaptam az egész akváriumot, és sehol sem találom. szerintem bemászott a beépített szekrény mögé, mást el sem tudok képzelni.
2020. ápr. 17. 16:03
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!