Halat 2 literben legálisan?
Ez áll egy webshopban:
Marina Betta Kit Modern Art miniakvárium 2L
„A hatályos állatvédelmi kormányrendeletnek megfelelően, max. 2cm tesméretet meg nem haladó halaknak, vagy karanténozásra ajánlott termék.”
Lemaradtam egy rendeletről vagy durva fogyasztói félrevezetésről - ideértve a sziámi testméretét és a gerinces állatok esetét is - van szó?
OK, megtaláltam a 30 literes részt.
Azt ugye tudod, hogy ennek a törvénynek ki volt a szakmai partnere?
Segítek: Semmi közük nem volt az akvarisztikához, de még a kisállat kereskedéshez sem.
Egy csomó értelmetlen, nem életszerű és betarthatatlanszabály alkottak.
És te is annyira vagy gerinces, mint egy garnéla.
Durva fogyasztói félrevezetés történt! Mert te vagy a fogyasztó és azt akarod állítani, hogy ez a webshop át akarj verni a vevőit.
Aki egy bettát ebben akar tartani, azt az sem tántorítaná el, ha le lenne írva, hogy nem alkalmas erre.
Ahogy te is hibáztál a kérdésed megfogalmazásánál, úgy más is hibázhat.
Komolyan gondolod, hogy annyira fontos nekik egy ilyen 2 literes akvárium eladása, hogy tudatosan hazudnának?
Én inkább szólnék, segítenék, hogy hibásan írtak ki valamit.
Ebben a jelenetben te vagy a vevő?
Sem életszerűtlennek, sem értelmetlennek, de legfőképp betarthatatlannak nem tartom ezt a 30 literes határt. Arra mindenképp jó, hogy akinek alapból nincs állatjóléti lelkiismerete, talán jogi útmutatásra felébred benne. Ehhez a 2 literes izéhez viszont józan paraszti ész is bőven megteszi, gyanítom te sem véletlenül bizonygatod itt a rendelet szakmai megalapozatlanságát.
Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem úgy tűnik egyre több mindent egyre kisebb valóságtartalmú marketinggel próbálnak lenyomni a torkomon. Kiváló példa ez a bettabörtön, ami legalább annyira túlárazott, mint amennyire használhatatlan. Igen, állítom, hogy az álhivatkozás nem véletlenül került oda a termékleírásba.
Ha nem lenne akkor akár dilemmázhatnék azon, hogy nem néztek utána mit árulnak milyen célra. Így, hogy odagépelnek a végére egy direkt félreértelmezést, a célt naivitás lenne nem látni: meggyőzni a vételről valótlan hivatkozással minél több kevésbé tudatos vevőt, legitimmé hazudva egy otthoni állatkínzást.
Komolyan gondolom, hogy minden termék eladása fontos nekik - egy vállalkozás már csak ilyen -, pláne így, hogy egy 200 ft-os műanyag dobozon közel hússzoros profitot szednek be.
…és valóban, azzal kezdtem jómagam is, írtam, jeleztem, választ nem kaptam. Innen jött az ötlet és a kérdés kiírása, hátha én tévedtem.
Az ilyen kis dobozok arra jók, hogy a poharak helyett ebben tartsák az üzletben a bettát eladásig.
Ezek értelmes halak "személyiséggel", a természetes viselkedés nem tud megnyilvánulni ilyen kicsi térbe zárva.
13!
Az a gond, hogy fogalamad sincs a kereskedelemről.
Általánosítasz, oedug valószínűleg csak egy-két plázás boltban jártál.
Egy szakboltnak sosem célja, hogy minden sz@rt eladjon neked, mert akkor nem fogsz visszamenni hozzá. Egy szakbolt mindig szolgáltatást ad, akkor is, ha ezt nem realizálod. A szolgáltatás pedig az a tudás, amit egy gyorsbüfé jellegű plázás boltban hiába is keresnél.
A 200 Forintos műanyag 10 éve lehetett 200 Forint.
Húszszoros profit pedig sosem volt a kisállatkereskedelemben.
Valóban, nem véletlenül említettem meg a rendelet szakmai megalapozatlanságát. 2010 után hozták ezeket és van benne olyan, hogy minden halhoz leírást kell adni. 2010-ben már mindenkinél volt internet. A legtöbb boltnak már volt honlapja, ahol szerepeltek ezek az infó, de 1 perc alatt bárki rá tudott keresni. Akiben van igény, az úgyis megkeresi az infót, akit nem érdekel, annak meg hiába gyártot a papírszemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!