Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akkor most mit csináljak? :S

Akkor most mit csináljak? :S

Figyelt kérdés

Szóval az van hogy még kb. 7 évesen kaptam egy 15 literes gömbakváriumot két aranyhallal. Most vagyok 14 éves. Azóta már más aranyhal van az akváriumban. Egy aki már kb. 4 éve megvan, de a párja egy hónapja meghalt.A kisállatboltban most vannak kis aranyhalak, szóval most tudnék neki párt venni. De nincs szivem még egy halat beletenni ebbe a lyukba. :(

Sajnos nem állunk jól anyagilag ezért még egy kisebb normális akváriumot sem tudnánk venni-berendezni. Legközelebb a karácsonyi "ajándék pénzből" tudnék neki venni egy jó nagy akváriumot több aranyhallal.

Ezt az egyet aki most van meg annyira szeretem hogy nem lennék képes elajándékozni. :'(

Most mit csináljak?

2010. júl. 22. 11:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Érdemi választ nem tudok adni, viszont az akváriumra talán, hogy nem csak állatkereskedő van, ahol meg tudjátok venni...üvegesnél 100%, hogy olcsóbb, sőt ha csak az üveglapokat veszed, nem ott ragasztatod össze, akkor még olcsóbb. Összeragasztani pedig nem nehéz.:)

Bár annyira nem értelek, azért ajándékoznád el, merth egyedül maradt? Azt értem, hogy miért nem akarsz a lyukba venni még egy halat.:)

2010. júl. 22. 11:36
 2/15 Toppancs ***** válasza:

Hát meg kell várnod a karácsonyt, hogy vehessél neki egy új akváriumot, de akkor szögletes és nagyobb legyen mert bemondták a híradóba hogy a gömb alakú akváriumot betiltották a halak érdekébe.

Bár ha kérsz a szüleidtől egy kis zseb pénzt lehet hogy adnak:)

2010. júl. 22. 11:37
 3/15 A kérdező kommentje:

Zsebpénzt sajnos nem kaphatok mert mondom nem állunk jól :(

Nem, nem akarom elajándékozni csak sajnálom szegényt hogy egy szinte befőttesüvegbe kell élnie, és sajnálok még egy halat nyomorba tenni.

Mert barátnőmnek van egy nagy aranyhalas akváriuma neki tudnám elajándékozni, de nem lennék rá képes.

2010. júl. 22. 11:44
 4/15 A kérdező kommentje:
Meg hogy mert most egyedül van és ez szerintem neki se jó.
2010. júl. 22. 11:45
 5/15 A kérdező kommentje:

És ha esetleg veszek egy sima négyzet akváriumot ( 30-40 liter) az két aranyhallal jó lesz? (karácsonyig :P)

És muszáj bele szűrő? Nekem olyan levegőztetőm van hogy a porlasztó kőre van ráhúzva egy vastag szivacs. Az elég sok koszt szokott összeszedni. Nem lenne bele elég?

2010. júl. 22. 12:57
 6/15 Toppancs ***** válasza:

Karácsonyig szerintem elég lesz, már így is haladás az akvárium.

(Bár nekem nincsenek halaim)

2010. júl. 22. 13:54
 7/15 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nézz körül a vaterán, néha nagyon olcsón lehet venni jó cuccokat.Jó volna, egy motoros szűrő is, szintén javasolnám a használtakat.
2010. júl. 22. 16:41
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem rossz a szivacsos szűrő, viszont azt nem értem, hogy a barátnődnél miért ne lenne átmenetileg jó helyen? Meglátogathatod, aztán majd visszakapod karácsonykor.

Egyébként én akvarista.hu-n vettem egy 75 literes akváriumot 3000 forintért, szerintem ennyit össze tudsz kuporgatni. Expressz.hu-n is sok apróhirdetés van.

2010. júl. 22. 17:24
 9/15 A kérdező kommentje:

És egy 27 literes nano kocka akvárium megfelelne erre az időre?

Mert találtam az egyik oldalon vadiújat olcsón felszerelésekkel.

2010. júl. 23. 10:59
 10/15 Toppancs ***** válasza:
47%
Szerintem igen!:)
2010. júl. 23. 12:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!