SOS A bettám az akvárium alján fekszik, színelváltozást is észleltem rajta foltokban, mit tegyek?
Ez a legjobb kép, amit készíteni tudtam. A kopoltyújánál látható az elváltozás.
Hál istennek a rothadó hal miatt van rá minimális esély hogy nem egy nulla szűrésű akváriumba tetted a halat, úgyhogy én azt mondom, esélyesebb a megfázás.
Egyelőre nem igazán tudsz mást csinálni, mint hogy vársz. Pár napig hanyagold az etetést.
A bejáratást egyébként a szűrőbaktériumok elszaporodása miatt kell csinálni. De ha nincs min elszaporodni, tehát nem voltak halak az akváriumban, amik ettek, ürítettek, ammóniát termeltek, akkor azok a baktériumok "éhenhaltak" plusz a teljes vízcserével se segítettél ezen a helyzeten.
A későn megtalált rothadó haltetem végső soron nitrogén vegyületekre bomlik, csak lassabban, mint ahogy egy halkaja bomlana le az emésztőrendszerben, az enzimek által. De ez talán ad némi remény arra, hogy voltak túlélők a nitrifikáló baktériumok között.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!