SOS segítség! Találtam egy kicsi kukacot az akvárium vízben! Mi lehet ez? Többi lent
Ma vettem 6 szál hínárt és egy nagy terebélyes növényt, amikor hazahoztam őket akkor algairtós-parakilles-metilénkékes vízben áztattam őket kb 15-20 percig, utána lemostam őket és aztán beraktam az akváriumba
Ezt követően csináltam talajporszívózást is és a leszívótt vízben találtam egy kb 1,5 centiméteres barnás színű kukacot. Ehhez hozzátenném hogy a terebélyes növénynek néhány levele mintha meg lenne rágva, kis lyukak vannak rajta. Lehetséges hogy ezzel a növénnyel együtt került be az a kukac? Mert eddig semmi ilyesmit nem tapasztaltam és a halaim is egészségesek. Esetleg lehet több kukac is a vízben? Nagyon megnéztem a vizet és nem látok többet de nagyon aggódok!
A halakat kivettem a vízből és félreraktam őket egy tálba (most nem tudom nagyobb helyre rakni őket) és csepegtettem a vízbe parakillt meg metilénkéket
Te jó isten...
valószínűleg az ég világon semmiféle probléma nem lett volna a dologból.
Viszont azzal hogy fertőtlenítőszerekkel lenulláztad az aksi biológiai szűrését, kis túlzással halálra ítélted a halaidat.
Gyakorlatilag a szerencsén múlik, hogy túlélik vagy nem.
Nagyobb tapasztalattal több esélyük lenne, de az eddigiekből sajnos tisztán látszik a tapasztalat hiánya.
Úgyhogy marad az ima.
Este visszatöltöttem az akváriumot és visszaraktam bele a halakat. Most azt tervezem hogy nagyon alaposan és naponta többször jól megnézegetem a vizet, átnézem a növényeket, felkavargatom a talajt stb.
Egyébként az egyik levelét már levágtam a növénynek mert apró fekete micsodákat láttam a levél alsó részén, lehet hogy ártalmatlan volt de én nagyon félek ezektől a kukacoktól, amikor megláttam azt hittem elájulok és az éjszaka folyamán 3szor is felkeltem mert nem hagyott nyugodni a dolog és kénytelen voltam átnézni a vizet meg a növényeket még hajnalban is
Egyébként köszönöm mindenkinek a válaszokat. Nem tudom hogy és mikor került a vízbe, abban a vízben amiben először áztattam a növényeket nem találtam egy ilyen kukacot se meg semmit csak koszt
És nem tudom hogy ez segít-e az azonosításban de a kukac hossza nagyjából 1,5 cm volt, vastágsága 2-3 mm között lehetett, de az egyik fele az vastagabb volt és a vastagabb vége kerek, míg a másik vége az kb 1 mm és hegyesebb végződésű. Szóval úgy képzeljétek el hogy mintha fokozatosan el lenne vékonyodva. Színe barnás, sőtét vöröses volt
Ha valaki be tudná azonosítani, kérem írjon, illetve várom a további válaszokat is a témával kapcsolatban
Köszönöm mégegyszer a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!