Állatkereskedésben vettem két kicsi aranyhalat,20 literes akvárium van nekik, pár kis növénnyel minden elektronika nélkül, állatkereskedő mondta nekem, hogy így jó. Visszavigyem őket?
*200 vagy 100 literes
Bocsi, elírtam!
Ez állatkínzás, a kereskedő adja vissza az engedélyét!Te meg hajítsd ki a 20 literest, vegyél legalább 100 literes akváriumot. Ha nem tudsz, inkább ne tarts halat!Amúgy is kell nekik levegőztető, ez alapfelszerelés.
Állatvédelmi törvény tiltja az ekkora akváriumok használatát!
Amúgy egy kereskedőnek az a célja, minél több cuccot eladjon, tehát alapból nem mond olyat, hogy így jó! Ha most kamuzol, és te akarsz szegény halak szenvedéséből spórolni úgy, hogy nem veszel nekik megfelelő helyet, kompresszort, stb.akkor ne fogd rá a kereskedőre, hogy ő mondta!Nem kéne lejáratni se őt, se a többi kereskedőt!
Ha tudod hogy nem jól tartod őket, minek ide írkálsz, miért nem cselekszel?
Nagyon ritka az olyan kisállat kereskedő, aki ért is a dolgokhoz, akvaristának, pedig nem képzett szakembert állítanak oda, hanem egy halszerető eladót.
Mindenképp jelezd a boltnak, hogy ez nemcsak hogy etikailag nem korrekt, hanem állatkínzás, ami törvénysértés!
Legalább egy 200 literes akksit kellene venned nekik, vagy verj rájuk egy "kis kedvezményt" egy ekkora kavárium árából, vagy kérd vissza a komplett cucc árát, halastól-mindenestől.
Nem, nem és nem lehet ekkora helyre bezárni őket! Legalább száz liter vizet kell a pi....csájuk alá folyatni, de a legeslegjobb a kétszáz literes akvárium lenne!
Mégis, mit gondolsz, tíz vagy húsz centis, szép nagy halaknak ez elég?
Ezt olvasd el, te kis araaaanyoooos-éééédeeees: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!