Milyen fénycsövet vegyek?
Miután a nagyobb teljesítményű csövek méretben is nagyobbak, ezért adott a 15 watt. Ami 72 literhez valóban egy rakás szar. Ezért nem érnek sokat a gyári tetők.
Szóval hacsak nem gányolsz össze valami módon még egy foglalatot a tetőbe, hogy 2 fénycsövet tudjál belerakni, valószínűleg az a pár növényed tönkre is fog menni.
A fénycső sajnos nem olyan, mint a csillár, hogy beletekerhetsz 40 w-os körtét, és 100 w-osat is.
Itt a hossz és az előtét megszabja, hogy milyen fénycsövet rakhatsz bele, és ez csak 15w-os lehet.
Erősíteni a fényen csak plusz fénycső beszerelésével tudsz.
Én belegányoltam egy 18w-osat úgy, hogy volt itthon a fénycsövön kívül minden egy T8-as típusú lámpához.
A gyári tetőt kilyukasztottam két oldalt, hogy ki tudjon lógni épp a két vége, hátulra felcsavaroztam a trafót, és voala :D
Itt egy régi kép, látszik a gányolás: [link]
A gányolás azért erős kifejezés, nekem szét porladtak, darabokra törtek a gyári páramentes foglalatok, a gyári előtétek szinte semmik, megegyezik a belsejük egy hagyományos kompakt izzó elektronikájával. Semmi hűtés, 1 év után puklis kondik.
A külön vásárolt páramentes foglalatok, elektronikus előtétek azért bírják, nekem a műhelybe békebeli 1980-as fojtó van, valahonnan épület bontásból valók.
Az elektronikus előtétem között nem egy 6-7 éves, napi 12-14 órát mennek, a páramenteseken sem látszik az idő.
2x15 watt fény-terelőzve sokat javítana, villamossági boltba is el szokták vállalni a beszerelést.
...(72, és Lány. Elsőre átvert.) Vagy csak én vagyok rendszeres (azaz csípőből )gyakori-olvasó?...
Szóval elektronikai boltban olyat tudsz tenni, hogy megkérdezed árulnak e T8 as foglalatba tekerhető T5 ös foglalatot?
(36W-T8 ban létezik, használjuk is a cégnél. De most nem állok neki kúpászni a neten. )
Szóval a T5 ös fénycsőnek, picivel erősebb a fénye, Watt számban kissé elmarad, és sajnos rövidebb is néhány centivel.
Szóval ha drasztikus változást szeretnél mindenképp sűríteni kell a fénycsöveket, és akvarisztikában kell keresned az ide valókat! Az a baj, kevés olyan villszer bolt van ahol ezeket beszereznék neked, csak úgy találomra.
( a T5 ös előtéthez át kell drótozni a cuccost sajnos, így a már meglévő elektronikus előtét nem fog kelleni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!