1 hete vannak bent a növények az akváriumomban. Már egynémelyik olyan mint a szita és barna. Egy kékes fénycsövem van ami kb 18w-os, és a víz hőmérséklete 25 fok. Vegyek még egy fénycsövet?
Először is az ilyen növényi részeket mihamarább távolítsd el, mert lerontják a víz minőségét. Másodszor vagy nem tápozod, vagy igényes növényed van, és kevés a fény, és satöbbi. Milyen növény? Ha nem tudod, egy fotó segítene.
A fénycsővel kapcsolatban sem elég annyi, hogy kékes. Több infó kéne. Mi van ráírva?
200l-es. vannak Cryptocoryne nevillii /Kis levelű vízikehely/ meg Echinodorus radicans /Tojáslevelű kardfű/.
Soha semmi tápot nem adtam nekik még csak egy hónapja van akvim.
200l-hez a 18W olyan, mintha ott se lenne. Ez alatt semmi se marad meg szerintem.
Legalább kb. 80W-nyi világítás kellene, hogy tudj növényeket normálisan tartani. És még ez alatt is csak Anubias, meg mohák maradnak meg valószínűleg.
Most akkor nem 200? A fénycsőnél tudjuk, hogy a hossz meghatározza a teljesítményt. Teljes hosszában meg kéne világítani azt az akváriumot, tehát neked nem csupán fénycső kell. A tetőket felejtsd el, azokban gyenge világítás van, ráadásul sok még mindig nem elektronikus előtéttel van szerelve. 160 literre egy jó ár/érték arányú lámpa:
Ha drága, akkor csinálj tetővilágítást, kis barkácsügyessék kell hozzá. 15 ezerből meg van.
Tetővilágításom is van. 160l-es az akvárium csak elírtam.
20w-os benne a fénycső ami Resun márkájú és világoskék.
Ha teszek egy 60w-os fehér fénycsövet ehelyett az jobb lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!