A vízcserével a hasznos baktériumok száma csökken? Szóval árt a több vízcsere?
63 literes akváriumban szeretnék a heti egyszeri 30%-os vízcsere helyett, heti 2szer 30%-ot cserélni. Az akvárium nemrég lett indítva, törpe razbórák, törpe szívóharcsák, garnélák rakják. Növény van sok, de a 15 watt fény miatt kevés fényigényűek, tápozás Profito és Easy Carbo. Alga egy kevés barna alga, de ez gondolom még a kezdeti barnaalgásodás.
Tehát ilyen körülmények mellett mehetne több vízcsere?
A békalencsének sokkal több fény kell. 15 watt mellett nem hiszem, hogy probléma lehet a nitrogénhiány. Easy carbo viszont tutira nem kell, nincs, ami felhasználja.
Vízcsere pedig tényleg elég 1x30 vagy 2x20.
Találtam neked egy jó kis oldalt:
Én is ezért gondoltam, mivel ő azért ott kap bőven fényt. Ez a link, amit adtatok, nitrogén hiány tünetére, apró méretű és fehér leveleket ír.
Kiegészítés: egyelőre még csak 4 törpe szívharcsa és a garnélák vannak, a razbórák később jönnek, tehát lehetséges elvileg szerintem, hogy még nincs túl sok nitrit nitrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!