Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mekkora akváriumot ajánlatok...

Mekkora akváriumot ajánlatok egy kezdőnek?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam egy álltakereskedő boltban. Az eladó azt mondta, hogy van kezdőszett és az bőven jó a kis halaknak is.

Szép és jó, de a nekem nincs akkora helyem, hogy egy 96 literes akváriumot tárolni tudjak...na meg azt takarítani is...

Egy magyar oldalon olvastam, hogy egy kezdőnek a 30 literes is elég ha kistestü halakat akar tartani kezdésnek. Gondolok én Guppy-kra neonhalakra, csigákra, egyéb kistestű halnak. Persze nem akarom túlzsúfolni az akváriumot.

Azt tudom, hogy első lépésnek az akváriumot kell berendezni, majd egy hónapig részleges vizcserét végrehajtani. Viszont ha tényleg kicsi a 30 liter, akkor bele se kezdek.

(Kistestű édesvizi rákot lehet halakkal együtt tartani?)

A válaszokat előre is köszönöm!

2019. szept. 26. 17:22
1 2
 11/11 Skid05 ***** válasza:

Látom ez a bútorcsalád az a mindenhol polcos típus, ami olyan szempontból hasznos, hogy az egyes vízszintes lapok között sűrűn vannak a függőlegesek, így a tetejére nehezedő súlyt több ponton tartja, alátámasztja. Viszont nem tudom az északiak milyen anyagvastagsággal dolgoznak.

Én tutira mennék és a bútor kereténél a derékszögekbe alul-fölül tennék néhány szegletvasat (előfúrva) pozdorjacsavarral meggátolva bárminemű oldalirányú elmozdulást.

[link]

A másik ha a padló ahova kerül egyenetlen, néhány esztétikus szintező láb megvétele sem hülyeség, ha esetleg csak műanyag padlóvédői lennének gyárilag.

2019. szept. 27. 05:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!