Hány literes akváriumot ajánlatok egy kezdőnek?
Ez egy elég tág témakör, nem lehet pár mondatban megfogalmazni.
akvarista.hu-n vannak e-bookok, olvasd el őket, különös tekintettel a szűrés és kezdeti lépések részekre.
Üdv,
Mielott belevagsz eloszor is olvass a temaban! Alapszabaly, hogy nagyobb akvariumnak nehezebb megboritani a kemiajat, stabilabb. Ergo kevesebb gond. Akvarista.hu-n sok mindent talalsz. En 100l alatt nem ajanlanam. Ettol kisebbel csak a nyug van bar nagyobb indulo koltseg. (Volt mar par akvariumom, halat is tenyesztettunk. Magamnak vhol a 250-500l csinalnek:) Sajnos most nincs 1 sem)
Mindehez egy kisebb belso szuro es egy nagyobb kulso szuro. Kethetente reszleges vizcserek es semmi gond.
Kezdésnek én 80-100 literes akit mondanék.
És tényleg olvasd el azokat az e-bookokat!
80 liter alá ne menj. Ha esetleg van valami elképzelésed, hogy milyen halat szeretnél, akkor érdemes annak az igényeihez igazítani az akvárium méretét (pl. vitorláshalat 80 literben nem lehet tartani).
És menj fel az akvarista.hu-ra és olvasd ez azokat az e-könyveket :)
Nekem 72 literes van, ennél kisebbet nem javaslok. A továbbiakat tényleg a pénztárcád határozza meg, én 2 hónap alatt egy ekkora akiba "beleöltem" közel 150 ezret :)
Döntsd el, hogy milyen irány tetszik (növényes, vagy halas) és olvasd sokat az akavarista.hu-t, illetve az akvakertesz.hu-t ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!