Akváriumot hány éves kortól meddig ajánljátok?
Nem számít hány éves vagy.Legtöbben gyerekkorban kezdik, de nem etalon. Az a lényeg, hogy tiszteld, és szeresd a természetet.
Én 20 vagyok. Olyan 11-12 éves korom óta foglalkozok a témával. Nem is akarom soha abbahagyni.
Dehogy simán elkezdheted.
Ajánlom, hogy olvasd el az akvarista.hu e-bookokat, meg keress valakit, aki ért hozzá, és kérdezhetsz tőle jó sokat. :D (a mesteredet) XD
Mi az, hogy késő? :D
Ez egy hobbi, ha 80 éves korodban tetszik meg, akkor 80 évesen kezdesz neki.
Sosem késő.. Bár nekem mindig volt, de igazán most kezdtem el komolyabban foglalkozni vele.
Ha kezdő akvarista vagy akkor tanácsolom hogy a lehető legigénytelenebb, legstrapabíróbb de szép halakkal kezdj.
Mondjuk kezdj guppikkal vagy neon halakkal. Olvass után, és mielőtt halakat telepítenéd szerezz meg mindent ami a halaknak kell .. Inkább lassan de biztosan indulj neki. Előbb vedd meg a megfelelő méretű akváriumot. Majd a felszereléseket hozz. Ha ezek megvannak jöhet a díszítő elemek. Ha ezek is megvannak akkor jöhet a megfelelő víz beállítása, és a legvégén vedd meg a halakat akiknek készítetted a helyet..Nem lesz olcsó de a végén kárpótolni fog a szépség amit magad teremtettél..
UI: ne kövess el olyan hibákat pl: hogy egy 50 literes akváriumba beraksz 6 aranyhalat.. Minden okosan..
sok sikert hozzá
Egyébként nekem 300 literes malawi sügéres akváriumom és egy 800 literes tengeri akváriumom van..
Ja igen, akvarista, és akvakertész, olvasgasd sokat. Aztán majd eldöntöd, hogy melyik vonal tetszik meg. Nekem 21 évesen volt egy társas akváriumom, néhány növénnyel, és béna technikával.
Most 27 vagyok, 2 hónapja van növényes akváriumom néhány hallal, garnélákkal, és pöpec technikával :)
21 vagyok. 19 évesen vettem meg és rendeztem be az első saját akváriumomat. Ovis korom óta volt akváriumunk, sok sok könyvet és fórumot olvastam már el régebben. Aztán pár évre a család úgy döntött, hogy elajándékozza a halakat és a régi akváriumot is. De én mindig imádtam a halakat, meg az egész akvarisztikát, ezért döntöttem úgy, hogy újra lesz akváriumunk, de az már az én gondozásom alatt fog működni.
Ez nem olyan hobbi, hogy korhoz van kötve. Ehhez csak a kellő tudás kell, ami megszerezhető könyvekből, innen, vagy akvarista fórumokról és idővel a saját tapasztalat is meg lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!