Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ezek nagy gondok? És hogyan...

Ezek nagy gondok? És hogyan csináljam éjszakára?

Figyelt kérdés

A 2 pink dánióm kergetőzik egymással a nap nagy részében...nem tudom miért.

a másik, hogy igaz,ma vettem őket (neonok, harcsák), alig ettek valamit...

és nemtudom hogy éjszakára ki kell-e húzni a levegőztetőt, mert a levegőztető elég pici, és csak fújja a levegőt, nem szűr. Félek hogy reggelre meghalnak, mert nincs elég oxigén a vizbe.

2010. júl. 12. 22:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Akkor,megéri hogy nyugodtan aludj,hogy ne haljanak meg a halak....Hagyd bekapcsolva a levegőztetőt.A másik pedig az hogy a dánióknál ez normális de rajhalak,min 6db kéne belőle így megoszlana a bunyó és a gyengébb el tudna bújni amikor már kifáradt,mert akkor a többi egymásra koncentrál.Amugy ha nem tudjuk az akvárium méretét és a halak mennyiségét nem tudjuk nyugodt szívvel mondani hogy nyugodtan kihúzhatod.
2010. júl. 12. 22:17
 2/12 anonim ***** válasza:
Jaj ,bocsánat,a kihúzhatod alatt a levegőztetőt értem.
2010. júl. 12. 22:18
 3/12 A kérdező kommentje:
10db apró halacska. És az akvárium 20L.
2010. júl. 12. 22:21
 4/12 A kérdező kommentje:
és akkor most a 2dánió kinyirja egymást?:Sneeee
2010. júl. 12. 22:24
 5/12 anonim ***** válasza:
Hagyd a levegőztetőt,és olyat nem mondtam hogy megölik egymást,de így nem jó.És hova teszel ennyi halat?
2010. júl. 12. 23:16
 6/12 A kérdező kommentje:
a halak bőven elférnek! és nagyon jól érzik magukat! miért ne férnének el???
2010. júl. 12. 23:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Hm. Hát egyrészt hagyd a levegőztetőt bekapcsolva, másrészt szűrő nélkül nem lesz jó. Harmadrészt ekkora helyen ezek a halak hamar ki fognak pusztulni. Már írtam egy kérdésseddel előbb, dánióból minimum 6 db, legkisebb akvárium 50 liter. Neon: minimum 6-8 db, 50 liter. Páncélos harcsa: minimum 6-8 db, 80 liter. Ha nem olvasol mielőtt belevágsz az akvarisztika rögös útjába, akkor egyrészt nagyon át fognak vágni, másrészt nagy csalódások fognak érni.
2010. júl. 12. 23:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még annyival egészíteném ki, hogy az, hogy az elején nem esznek az természetes, ha megszokják a helyet akkor már fognak. Gondolom nem járattad 3 hétig üresen az akváriumot, plusz szűrőd sincs, így az ürülékből és a bomló kajákból felgyülemlő ammónia hamar megmérgezi ennyi helyen a halaidat. Hetente egyszer részleges vízcsere, aztán spórolj nagyobb aksira és szűrőre, vagy ajándékozd el őket.
2010. júl. 12. 23:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Szia!Én írtam az első 3 választ. Egyetértek az elöttem szólóval. Ez így nagyon nem jó.NEm azért vagyunk akvaristák hogy a mi igényeinket helyezzük előtérbe a halakéval szembe. Ha döntöttél milyen halat szeretnél,az után utána olvasol,megteremted neki a megfelelő környezetet,és a megfelelő méretű akváriumot,és Nem zsúfolod tele az akváriumot velük.Minimum egy 50literes akvárium kéne.Ez így nagyon sok ebbe a PICI akváriumba.Szaporításra,és elkülönítő akváriumnak jó lesz.Vagy esetleg garnéláknak.
2010. júl. 13. 09:59
 10/12 A kérdező kommentje:
ma vettem bele szűrőt, és kitakaritottam az aksit. most tökre jó.
2010. júl. 13. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!