Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen állatot ajánlotok egy...

Milyen állatot ajánlotok egy 13 éves lánynak, és miért?

Figyelt kérdés

A lányomnak állatot szeretnék venni legalább két fajtát.

Mik legyenek ezek,mert ő azt mondja bármi is lenne örülne neki.Előre is köszönöm!

33N

2010. jún. 24. 12:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Én egy németjuhász kutyust ajánlanék. Nagyon gyerek szeretô, nagyon türelmes kutya. Jó barátja lehetne a gyereknek.
2010. jún. 25. 23:43
 22/23 anonim válasza:

Ha nagyon szeret az állatokkal játszani, akkor kutya(ha türelmes, tanítani lehet, sétáltatni,hosszú távra kell tervezni vele)) vagy cica(állandóan lehet vele játszani,simogatni). Ha csak felelősségre szeretnéd tanítani, akkor hörcsög legyen, ő nem olyan játékos, kevesebb időt igényel ilyen téren.

Nekem volt hörcsögöm. Én terráriumban tartottam, ami abból a szempontból praktikus, hogy nem koszol annyira, mert a ketrec résein keresztül kipotyog a forgács.

Nem szabad ablak alá tenni, mert szellőztetésnél huzatot kaphat. Mindig adni kell neki vizet és friss gyümölcsöt, zöldséget. Fontos tudni, hogy a hörcsögök éjjeli állatok, a nappalok nagy részét átalusszák. Szükségük van egy ilyen kerékre, amiben tudnak futni(nem jut eszembe a neve).

Figyeljetek arra,hogy fiú vagy lány hörcsögöt választotok. Ha lányt, akkor van esély arra,hogy szülni fog, akkor is ha egyedül van, mert az enyém pl. szült, valószínűleg az állatkereskedésben maradt az apa. Két lány höri nem jön ki jól egymással, legalábbis én így tapasztaltam. Én fiút ajánlanék, ha egyedüli kisállat lenne.

Nagy hátránya a höriknek, hogy nem élnek sokáig.(max.2-3 év és ebbe bele kell kalkulálni,hogy nem tudni mennyi időt volt állatkereskedésben,lehet,hogy félévesen vásárolod meg.)

Egyébként nagyon aranyos állatok, gyorsan meg lehet őket szeretni.

2010. jún. 29. 19:05
 23/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Több helyre benézünk holnap(menhelyre,állatkereskedésbe)

Végül úgy döntöttünk,hogy egy kiskutya lesz,és esetleg egy pár hónap múlva hörcsög:)

Még egyszer kössz a segítséget!

2010. júl. 1. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!