Szúnyog! Amíg lecsapni készűl folyton idegesít a zümmögésével de ha már evett akkor gyalogol vagy mi? Utánna sose hallom már a hangját, ti se?
Jaj bazz. Múltkor készültem vacsorázni. Már szépen kezet mostam, kiskefe, szappan minden. Lépnék ki a fürdő ajtón erre egy szúnyog majd ki verte a szemem.
Na ott ugráltam vagy 10 percet (addig sikeresen kihűlt a vacsora) mire lecsaptam. Akkor láttam meg, hogy az nagy valószínűséggel hímnemű szúnyog volt, ami olvastam, hogy nem is szív vért!!! Moshattam kezet újból...
Nagyon megérte... (y)
Miért szív vért a szúnyog? A szúnyogok hímjei teljesen ártalmatlan, növényi nedvekkel táplálkozó rovarok. A szúnyogok nőstényei is életük jelentős részében növényi nedveket szívogatnak, de sok fajnak a sikeres peterakáshoz legalább életében egyszer vért kell szívnia. Vérszívás nélkül a lerakott peték életképtelenek.
A szúnyognak csak a peteérleléshez kell vér mert vér nélküli pete nem kel ki, tehát nem vért eszik hanem növényi nedveket.
De ha a kis nyavalyás megette az adagját akkor lehúzza a nagy hasa?
Én már nem csapkodom, elbújok a paplan alá s kivárom amíg a páromból vacsorázik. Ő amúgy is imád vért adni s felse ébred semmire ugyhogy... :)
De régen még füstölővel is védekeztem, kb 2cmre közelítettem meg vele a kis dögöt de esküszöm megse szédült :P ennyit a hatásról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!