Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít hogy...

Titeket nem idegesít hogy lekritizálják a többieket hogy "te nem is szereted a kiskutyádat"?

Figyelt kérdés
Meg ilyenek.Kritizálnak,mit tudnak ők rólúnk?Meg szerintük én rosszúl tartom a kiskutyámat.Ez idegesít.De a legjobban az idegesít hogy szerintük én nem szeretem a kiskutyámat.Hát pedig imádom.És sajnos már a másik kutyánk öreg és lehet hogy nem sokára elhuny.Amit nem szeretnék SOHA :'( :(
2009. dec. 18. 19:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor ne írj ide kérdést, mert tudod, hogy itt mindig kap az ember hideget-meleget. Ha tanácstalan vagy valamiben, akkor írj, de akkor viszont a számodra negatív véleményeket is el kell fogadni.
2009. dec. 18. 19:40
 2/18 anonim ***** válasza:
85%
Az nem elég a ha szereted, jól is kell szeretni. Pl. lehet hogy szereted és adsz neki egy tábla csokit, de a kutya ttól meghal... Szóval érted? Ha rosszul szereted az a kutyának veszélyes lehet. Meg kéne fogadni a tanácsokat ha ide írsz mert sok tapasztalt ember van.
2009. dec. 18. 19:44
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen kérdésekkel az a baj,hogy nem érthető!A kérdés alatti megmagyarázó rész is álatlában zavaros és ezért irnak ilyen kritikákat!Sajnso az élet ilyen,múlandó...,mikor még kis picurkaként neveled a blökit,tudnod kell,hogy egyszer elveszited..,de a szép emlékek örökre megmaradnak benned!!;)
2009. dec. 18. 19:45
 4/18 A kérdező kommentje:
az előzőnek képzeld megfogadtam.Mert eddig amikor még nem volt meg a kiskutyám az udvaronkon lévő meleg házban akkarta mtatani.De asztán megfogadttam és a házban van.
2009. dec. 18. 19:47
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mit kérdeztél, amire ezt írhatták. Sok emberrel az a baj, hogy majomszeretettel szereti az állatát vagy akár a gyerekét is. Kétségtelen, hogy ez is szeretet, de jól szeretni, hogy azzal a másik fél - legyen ember vagy állat - egészséges tesi és lelki fejlődését elősegítsd, az már egészen más, mint a majomszeretet. És az igazi szeretettel bizony sokszor szigor is jár, ami nem vaskalaposság, hanem megalapozottság, elővigyázatosság, következetesség. És ha a szigornak néha az ember nem látja a miértjét, akkor kegyetlennek tűnhet, pedig valójában azért van, mert a másikat óvni akarom vele. Lehet úgy is szeretni, hogy elkényeztetek, a kutyám, a gyerekem mindent megtehet. De jó lesz ez így neki? Nem, mert nem tanul meg alkalmazkodni, nem tanul meg konfliktust kezelni, nem tanul meg viselkedni, amiből hosszú távon csak hátránya származhat. Míg ha kicsit szigorúbb vagyok, akkor megtanul olyan dolgokat, amivel hosszú távon boldogabb életet élhet. Vagy a csokis példa is jó, adhatsz a kutyádnak csokit, mert szereti és kuncsorog, és te megsajnálod, de evvel, hogy a "kedvében" jársz, valójában ártasz neki.

Szóval nem tudom, miért kaphattál hideg zuhanyt, az is lehet, nem fogalmaztál elég egyértelműen, de az biztos, hogy a szeretet sokkal többet jelent az ölelgetésnél, kényeztetésnél. Annak megvan a maga helye és ideje. A szigor sem ridegséget jelent, inkább csak előrelátást, amit a másik jólétéért teszek.

2009. dec. 18. 20:39
 6/18 anonim ***** válasza:
82%

Nekem bassettem van és gyakorlatilag körberöhögtek a kutyiskolában, mert egyáltalán nem akart szót fogadni. Én meg nem voltam hajlandó "fegyelmezni" (megütni), ahogy tanácsolták. Bedühödtem, vettem egy nekem tetsző szakkönyvet és jutalomfalattal kezdtem tanítani.

Még most sem az első parancsszóra ugró, fegyelmezett munkakutya, de nekem jó így. Mások véleményére meg nagy ívben teszek.

Neked is ezt javaslom.

2009. dec. 18. 20:49
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyet még soha nem mondott senki. Pedig az összes ismerősöm ismeri a kutyusomat, ha tehetem, még a törzshelyemre is magammal viszem. Nem a legjobban nevelt kutya, mert az előttem szólóhoz hasonlóan (egyetlen pofontól eltekintve) soha nem ütöttem meg, mert az szeretem benne, hogy van egyénisége, és nem ugrik egyből minden parancsra, főleg, ha neki az épp nagyon nem tetszik/kényelmes. Nem tudom, mire mondhatják ezt neked, de ha olyan emberek mondják, akiknek van kutyájuk, lehet, hogy érdemes elbeszélgetni velük, hogy mire is gondolnak...
2009. dec. 18. 23:54
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha kérdést teszel fel,annak tartalmából,stílusából következtetni lehet a kutyaszeretetedre,hozzáértésedre.
2009. dec. 19. 15:06
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A kutya egyénisége nem attól függ hogy szót fogad-e. Persze nekem nem baj ha a nagy egysénisége miatt elcsapja az pl autó mert neki most kényelmetlen megállni vagy odamenni hozzád.

Ha már van kutyátok, legalább tájékozódhatnátok! Az olyan helyet ahol ütésre buzdítanak azonnal ott kell hagyni! Már rég normális módszerekkel nevelik a kutyákat és nem veréssel. Ha pedig nem te vagy a főnök akkor az a kutyának rossz, és egy keményebb kutyánál néha azt is meg kell mutatni hogy te vagy az erősebb, mert ha csak rászólsz kiröhög. Egy pöckölés pl nem fog neki ártani. Ezzel a szabadsággal meg egyéniséggel meg egyenlőséggel valójában ártotok a kutyának.

2009. dec. 19. 16:13
 10/18 A kérdező kommentje:
Én JÓL szeretem.Mert szoktam kutyás könyveket olvasni és tudom hogy édességet nem lehet neki adni és ha jól tudom gyümölcsöt sem.Én tudom hogy mit szabad és mit nem.ÉS olyan aranyos egyépként a kiskutyám mindig nyalogat.Szóval tudom hogy ő is szeret mert kimutatják.És nem csak a nyalogatásásval.
2009. dec. 19. 16:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!