Miért mondják, hogy nem jó őket egyedül tartani; mikor sokan úgy csinálják, mégis sok ilyen egyedüli állat van, amelyik nem depis?
Hát ne haragudjál, de megnéztem az általad belinkelt oldalon, és pont olyan ketrecünk van, mint az egyik fotón, leírást is elolvastam, és megfelelt, pipa. Más oldalon is ezekről olvastam anno. Másik linket is elolvastam, és még mindig nem érzem úgy, hogy szörnyű ember lennék, mert én a szerencsétlen egérnek sokkal jobb körülményeket biztosítottam, mint a kereskedésben volt. Ennyi erővel ne hozzunk ki menhelyről kutyát, mert azokat is felelőtlenül szaporították, és a menhelyen kis helyen tartják őket. Különbség, persze, hogy a menhely ingyen adja, a kereskedő meg kemény 700 Ft-ot kér érte, így 700-al támogattam a szemét kereskedőt.
"A legtöbb táp egy rakás kaki. Így az az állításod sem állja meg a helyét, hogy mindenből a legjobbat kapta. Normális táp alig kapható kereskedésben." Szerintem te nem állod meg a helyedet, ezt innen a számítógépem előtt ülve mondom, mert innen én mindent tudok rólad.
"A tenyésztők abban az esetben megbízhatóak, ha bejegyzett tenyésztők." - Na, hát erre sincs garancia, hallottam már érdekes dolgokat. Attól, hogy valakinek telik rá, hogy bejegyeztesse magát, még nem biztos, hogy jól is bánik az állatokkal, és csak mert nincs papírja valakinek arról, hogy tenyésztő, még lehet, hogy sokkal jobban érti a dolgát, mint akinek van.
Volt már madaram kereskedésből és közvetlenül tenyésztőtől is (aki hajlandó volt szállítani), hát elég vegyesek a tapasztalataim. Nem tudom egyértelműen azt mondani, hogy a hivatalos tenyésztő mindig jobb választás volt a kereskedésnél.
Az állatkereskedésben eléggé random mit kapsz, ugyanolyan, sőt, ugyanabból az állatkereskedésből vett állatból volt amelyiket a várható életkor felénél elvitt egy májelégtelenség, a társa a várható kort jóval túllépte.
A különbség amúgy a menhely és a kereskedés között hogy a menhely nem fizet a szaporítónak és támogatja pénzzel.
A kereskedésbe általában házi szaporítók visznek állatot illetve egeret, patkányt kajának, ahogy hüllős ismerősöm mondta a retard egérnek ugyanakkora a tápértéke szóval mindegy.
Bárki aki olyan minőségben akár szaporít ( mert azért szaporítók között is van különbség, van amelyik a kereskedésből elhoz 2 egeret, vagy tesók vagy nem, összeteszi őket és mehetnek szülni sorban amíg bele nem hal a kis akváriumban magon, meg van aki legalább elég távolról hozza a két alanyt hogy ne legyenek rokonok, valami normálisabb dugósított labortápot ad, ad az anyának legalább pár hetet leválasztás után pihenni és nem egy cipősdoboz méretű izében tartja. Mindkettő szaporító mégis nagy a különbség) szóval az utóbbi nem fogja kereskedésbe adni, inkább felteszi netre, jófogásra és maga adja, ergo kereskedésbe általában a legalja viszi az állományt.
Nem minden kisállatbolt ilyen sza.....! Van köztük jó is! Ne általánosítsatok!
Én pl vidéki vok, és itt nincsenek ilyen "hanyag, nemtörődöm" állatboltok. De Budapesten is voltam néhányba, és 1 se volt ilyen trágya, h kis fakkokba tartott halak-hörcsögök-stb., beltenyészet, hasmenés stb. Tehát 1ik se áll fent az énáltalam kicsit is ismert állatkereskedésekbe.
Nemtom, ti hol laktok, h ilyen katasztrofális állapotok uralkodnak az állatboltokba, de az énáltalam ismertek messze nem ilyen sza....ok!
Na bye-bye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!