Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy nem jó...

Miért mondják, hogy nem jó őket egyedül tartani; mikor sokan úgy csinálják, mégis sok ilyen egyedüli állat van, amelyik nem depis?

Figyelt kérdés
Pl azt mondják, hogy madarakat, nyulakat és tengerimalacokat minimum kettesével kell tartani, mert társas állatok. Mégis van ember, aki "megszegi", és a házikedvence jól érzi magát. Az mitől van?

2018. jún. 7. 09:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
53%
Ez egy igen jó kérdés. Valamiért nőként képzeltem el, miközben a sztoriját olvastam.
2018. jún. 7. 10:47
 12/27 anonim ***** válasza:
83%

Az állat megtanulja társként kezelni az embert, de nem ugyanaz, mint egy fajtárs, egyébként meg fajtársakat sem mindegy, milyeneket válogatsz össze, ők is egyéniségek, nem tűrik meg akármelyik társukat maguk mellett, erre sokan nem figyelnek oda. Én nimfapapagájos vagyok, volt egyedül tartott madaram is (okkal, egészségügyi gond miatt), most egy pár van, egy helyről, odafigyeltem, hogy úgy válasszam ki őket egymás mellé, hogy jól meglegyenek, tehát nem random mutattam rá kettőre, hogy őket viszem, de amikor nem így volt, és nem egyszerre jött a pár, akkor is alaposan utánajártam, a már meglévőnek ismertem a természetét, és nem is engedtem össze ilyenkor őket egyből, csak amikor láttam, hogy jól meglesznek. Igen, ehhez nagyobb hely kell, nem elég egy kis kalitka, amit a legtöbb gazdi úgy gondol, hogy jó. Nálam van egy nagyobbacska kalitka és szobai röpde, a kettő együtt megfelelő.

Amúgy azért is jó párban tartani, mert ha épp nem vagy otthon, akkor azért ők elvannak egymással. Az emberhez szoktatást meg ez nem befolyásolja.

2018. jún. 7. 12:38
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Miért baromság amit mondtam Asszonypajti?
2018. jún. 7. 15:32
 14/27 anonim ***** válasza:
19%

"3 éve párommal elmentünk egy állatkereskedésbe hörcsögöt venni."

Kereskedésből semmilyen állatot nem kellene venni.

"Aztán megláttunk néhány fekete-fehér foltos egeret, gyönyörűek voltak, és körbe-körbe forogtak. Kiderült, hogy Japán táncolóegér. Beleszerettünk, és vettünk egyet"

Tilos ilyen hirtelen felindulásból állatot venni.

"itthon rákerestünk interneten, és persze írták, hogy nem szabad egyedül tartani, mert társas állat. Szaladtunk vissza, hogy szegényt ne kínozzuk ugye, vettünk még egyet. Így lett 2 fiú egerünk, nem akartunk szaporulatot."

Ezzel nincs gond.

"Na most, a két egér rögtön összeverekedett, pedig elég nagy terrárium volt (jó sokat költöttünk rájuk), az egyik egér aztán nem engedte be a területére a másikat"

Az a jó nagy terrárium talán mégsem volt olyan jó nagy. Valószínűleg nem is megfelelő oldalon néztetek utána az egerek helyes tartásának.

"így másnap odaajándékoztam anyukámnak az egyiket. Boldogan éltek míg meg nem haltak."

Mondták, hogy boldogok? Állatot hozzá nem értő személynek ajándékozni hatalmas felelőtlenség.

"10 évesen volt egy fiú hullámos papagájom, a Gyuri. Anyukám mondta, hogy unatkozik, vegyünk mellé egy lányt. Itt ugye külön neműekről van szó, mégis a lány mindig fejbe koppintotta a csőrével a Gyurit, Gyuri pár hónap múlva meghalt."

Itt eléggé látszik a hozzá nem értés.

"Tengerimalacot mindig egyedül tartottam, azzal nem volt semmi gond."

Legalabis te nem láttad, hogy gond van vele. Mert valószínűleg a malacokhoz sem értesz.

"Szóval a konklúzió számomra ebből az, hogy persze a természetben a túlélés miatt sok állat kolóniákat alkot, és nagyon jól érzik magukat, hatalmas tér áll rendelkezésükre, összetűzés esetén az egyik el tud menekülni. De fogságban nem mindig ez a jó megoldás, ha sikerül vennünk egy domináns egyedet, és összezárjuk őket egy ketrecbe. Persze ez csak 2 példa, lehet, nagyon szerencsétlenül jártunk, és nem mindig van így."

Igen. Nagyon szerencsétlenül jártatok, és semmilyen állat tartásának nem a megfelelő helyen néztetek utána.

2018. jún. 7. 15:50
 15/27 anonim ***** válasza:
82%

Jó, van olyan ember aki introvertált, nem szeret társaságba menni ,akkor minden egyes ember boldog lenne emberi kapcsolatok, barátok nélkül?

Honnan tudod hogy az az állat boldog? Persze, abban a fél órában amíg felé néz a gazdi boldog hiszen foglalkoznak vele de a többi 23.5-ben amíg tök egyedül üldögél?

6 patkányom van, az egyiket külön kellett venni egy hónapra mert beteg volt, szemmel láthatóan "belassult", nem rohant ki azonnal a kajáért, mindent egy kicsit szomorkásabban, vonszoltabban csinált viszont laikus szemnek aki nem látta előtte nem tűnt volna fel. Amint meggyógyult és betettem egy másik patkányhoz még úgy is látható a javulás hogy nem alszanak együtt és nem egymás legjobb puszipajtásai. A másik elég öreg, mióta elvesztette a társát konkrétan feküdt egy helyben és naponta párszor ment egy kört hátha megtalálja a halott barátját. Nekem ne mondd hogy egyedül is boldogok, mert nem azok.

2018. jún. 7. 16:10
 16/27 anonim ***** válasza:
77%

A másik a domináns állat, ha jól szoktatod össze a legtöbbet össze lehet kovácsolni, Adott egy középkorú, nem domináns de olyan vigyázó maci patkány, Poro (ivartalan), 2 csajszija és hoztam egy szintén ivartalan fiatal hímet, Csipeszt, az első 2 hétben szegény Csipesszel felmosták a padlót, ütötték vágták ha a csajokra ránézni is mert, mert Poró volt a főnök és nincs mese. Iszonyat sok idő volt de megmaradtak egymás között aztán mikor Poró megöregedett, egyre lassabb lett, lebénultak a hátsó lábai és Csipesz egy benga nagy pasiként átvette a főnökséget és mindenhova ment Poróval, mindig mellette aludt, full aranyos volt nézni ahogy addig nem hajlandó kimenni a hordozóból amíg a kis öreg haverja ki nem vonszolja magát előbb.

Minden állat személység, csak mert ketten pont nem passzolnak még nem jelenti hogy akkor ő full antiszoc és egyedül kell tartani, ti se jönnétek ki biztosra egy random idegennel akit csak úgy bezárok veletek egy lakásba.

2018. jún. 7. 16:17
 17/27 anonim ***** válasza:
37%
Nem gondolod, hogy egy cseppet túlreagálod? A hullámos papagáj valóban gondatlanság volt anyám részéről, ezt elismerem, de hogy úgy beszélsz, mintha legalább orvosi diploma, meg törzskönyvezett egér kell ahhoz, hogy én tarthassak egyet, azzal nem értek egyet. Sok elvetemült állatvédő ismerősöm van, de még egyik sem mondott olyat, hogy állatkereskedésben nem szabad vásárolni. Miután meglett az egér, órákon át olvastam róla, hogy megfelelően tartsam, és a legnagyobb ketrecet vettük meg, amit kifejezetten egereknek gyártanak. Mindenből a legjobbat kapta, de bocsánat, ha inkább egyedül tartom, mert nem akarom, hogy halálra verjék egymást. Tengerimalaccal semmi gond nem volt, mint ahogy a kérdező is írja, jól érzi magát egyedül is. Te biztos jobban tudod. Meg azt is jobban tudod, hogy én hol néztem utána mindennek. Tipikus GyK-s fröcsögő, ítélkező ember.
2018. jún. 7. 16:31
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan állatok, amiket egyedül KELL tartani, mert olyan az állat természete, meg ha egy állatnak egészségügyi gondja van, eleve különválasztjuk a többitől, illetve nem hozunk mellé másikat, de kedvencként tartott fajok körében, általában azért, ha nincs különösebb nyomós ok rá, akkor jobb, ha van fajtársa a kedvencnek.
2018. jún. 7. 16:40
 19/27 anonim ***** válasza:
22%

Ha kereskedésben vásárolsz, azzal támogatod az ottani szaporítást, vérfertőzést, beltenyészetet, állatkínzást. Az összes állatmentő egyesület ellenzi a kereskedésben való vásárlást. Nem véletlenül. Olvasd végig például ezt:

[link]

Nem mindegy, hol olvasgatsz órákat. A legtöbb weboldalt ugyanis laikusok csinálják. Az egerek tartásáról ez az egyetlen normális magyar nyelvű weboldal:

[link]

Kereskedésben nem árulnak normális ketreceket és felszereléseket. Az ott kapható legnagyobb ketrec általában semmire sem jó. A kifejezetten egy adott vannak gyártott ketrecek többsége sem való semmilyen állatnak. Például hörcsögketrecként reklámozzák az olyan ketreceket, amik még hordozónak is kicsik, nemhogy állandó tartásra. Ez sajnos sok faj esetében így van.

A legtöbb táp egy rakás kaki. Így az az állításod sem állja meg a helyét, hogy mindenből a legjobbat kapta. Normális táp alig kapható kereskedésben.

A malac pedig még mindig társas állat. Több országban törvény van rá, hogy tilos őket együtt tartani. Csak a magyar nép egy része ostoba, és ezt magasról lepottyantja.

2018. jún. 7. 16:41
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

A kifejezetten egy adott *fajnak* gyártott ketrecek többsége sem való semmilyen állatnak.

Bocseszka, átírta a telefon.

2018. jún. 7. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!