Ha egy macskát, kutyát megölnek, és állatkínzás, akkor egy disznó levágása a torka elvágása az miért nem az? Szerintem minden állatnak joga van az élethez!
1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről
Az állat életének kioltása
11. §31 (1) Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. Elfogadható oknak, körülménynek minősül különösen az élelmezési cél vágóállat esetében, a prém termelése, az állományszabályozás, a gyógyíthatatlan betegség, illetve sérülés, a fertőző betegségek felszámolása, valamint az azok ellen való védekezés, a kártevők irtása, a másként el nem hárítható támadás megakadályozása, a tudományos kutatás, valamint közegészségügyi veszély elhárítása. Eb és macska tekintetében az élelmezési cél, illetve a prém termelése nem minősül elfogadható oknak, körülménynek, továbbá tilos e fajok élelmiszerként és prémként történő felhasználása.
Bizony, van különbség haszonállat, és hobbiállat között.
Az emberi szervezetnek pedig szüksége van húsra, szóval hagyjuk ezt a vega lobbit.
Inkább valami olyan törvény, és azok betartatása kellene, hogy a haszonállatokat élő, érző lényekként kell életükben tartani, és a leölés pedig olyan legyen, ami azonnali halált okoz, és nem szenved az állat egyáltalán.
"Az emberi szervezetnek pedig szüksége van húsra, szóval hagyjuk ezt a vega lobbit."
Ezek szerint India lakosságának 90%-a beteg, nem éli meg a kamaszkort sem. Okos vagy. Tapsvihar.
(Tudod, kicsim, még Indián kívül is az orvosok húsmentes, vega diétát írnak ki, betegség esetén.)
Vega olimpikonokról, sportolókról, példa:
"
Johnny Weissmüller (1904–1984)
Egy temesvári német családból származó amerikai úszó, aki a sportkarrierje után Tarzant alakította.
1918-ban az apa elhagyta a családot, s a fiúk a Michigan-tó partján vízimentőnek álltak. Ekkor kezdődött Johnny úszói pályafutása, amely öt olimpiai aranyérmet hozott. Húszévesen a párizsi nyári olimpián három aranyérmet szerzett úszásban, valamint tagja volt a harmadik helyen végzett amerikai vízilabdacsapatnak; négy évvel később további két aranyérmet szerzett. 1922–1928 között 67 világrekordot állított fel. Hamarosan Hollywood sztárja lett mint Tarzan megszemélyesítője. Inkább úszónak tartotta magát, mint színésznek. 11 ember életét sikerült megmentenie. 20 éves korában egészségi okok miatt lett vegetáriánus."
Én állatvédő vagyok, de nem olyan , aki csak kutyát, macskát ment. Szerintem az nem is állatvédő, aki hazamegy enni egy kis csirkecombot, szalámit, stb. Az állatvédők többsége sajnos "csak" kutya- és macskavédő.
Te jól látod a dolgokat. Minden állatnak vannak érzései. Éreznek fájdalmat, félelmet, tudnak örülni, sírnak a kicsinyeik után, amikor elveszik őket, stb. A mai napig tárgyként gondolunk az állatokra.
Ha nem akarsz részese lenni az állatok nagyipari kihasználásának, akkor egyél kevesebb állati eredetű dolgot (hús, hal, tejtermékek, tojás), és ne vásárolj bőrt, szőrmét tartalmazó dolgokat.
Én vegán vagyok 4 éve, ha kérdésed, kételyed van a vegánsággal (étrend+életmód) kapcsolatban, írhatsz nekem, szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!