Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Kimerült volt vagy tényleg...

Kimerült volt vagy tényleg csak fáradt?

Figyelt kérdés

Tegnap a Budakeszi Vadasparkban jártunk. A bejárat előtt nem sokkal pónilovaglást kínáltak. A lovak egy farudakból szerkesztett merev "hámon" mentek körbe-körbe. 1 menet 5 perc, a menetek között annyi szünet, amig a gyerekek helyet cseréltek és a pénzt beszedték.

A lovak szép, húsosak voltak, de kettő nagyon fáradtnak tűnt: csoszogva, botladozva(!) mentek, a fejüket vízszintesen oldalra fordítva tartották, jól láthatóan a többiek vonszolták őket a keretben. Egy család szóvátette, hogy a két lónak pihennie kellene, erre a tulaj felháborodva kiosztotta őket, hogy ezek csak lusták, reggel óta itt járnak körbe (már du 4 is elmúlt), kutya bajuk sincs. Mindenesetre a következő körben beállt az egyik mellé és végig nógatta, húzgálta, hogy haladjon.

Szerintetek van lusta ló? És ha van, akkor az így viselkedik? Nem sok nekik reggeltől estig flyamatosan gyerekeket cipelni? Nem hagy nyugodni a két ló pofácskája, tekintete. Nem értek a lovakhoz, lehet, hogy tényleg csak bemesélem magamnak (de akkor az a házaspár is?)?

2010. máj. 25. 06:57
 1/7 anonim ***** válasza:
esetleg írj egy ilyesmivel foglalkozó állatvédő szervezetnek. én ugyan annyira nem értek hozzá, viszont 10 évig lovagoltam, és nem hinném, hogy ennyi sétába egy ló különösebben elfáradna. inkább baromira unatkozhatnak szegények.
2010. máj. 25. 07:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Én ezt a körbe-körbe dolgot, már az állatkínzás kategóriájába sorolom.

Nem a fáradtság itt a fontos. De még az is meglehet, hogy fáradtak voltak. Egy gyerek súlya semmi egy lónak

Ami sokkal inkább baj, az a fásultság, és az unalom.

Órákon át egy kézen, körbe és körbe, reggeltől estig.

Mindig felháborodok ha ilyesmit látok,és nem csak a tulajdonos miatt, és azért ahogy bánik a lovaival, hanem a szülők miatt is.

Látszik rajtuk, hogy odavannak a gyönyörtől, hogy a pár éves gyerekük "lovagol". Szinte már gépeknek tekintik azokat a szerencsétlen állatokat. 500 forint egy perc, hát csak nem olyan szegények az emberek:)

Felháborító!

2010. máj. 25. 08:42
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Én is állatkínzásnak tartom, amikor egy ilyen fakeretre rá vannak kötve szegények és körbe-körbe mennek egész nap. Kíváncsi lennék, a gazdájuk hány kört bírna hányás nélkül?

Azért megnyugtat, hogy szerintetek is inkább csak fásultak voltak. Úgy sajnáltam őket! Arra gondoltam, hogy a VAdasparknak írok azért, hiszen végül is az ő területükön van, jobban megnézhetnék, kinek adnak engedélyt.

2010. máj. 25. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Van lusta ló,de ez az eset nem annak tűnik.

Most hétvégén több állatvédő szervezet is kint lesz,szólunk majd nekik,ha megint kint lesznek ezek a pónisok.

Egyszer a Hajógyári szigeten vertem ki hasonló miatt a balhét.Engem nem tudtak lerázni,20 éves lovas múlttal tudtam mit válaszolni.

A hasonló állatkínzásokat csak úgy lehetne megszüntetni,hogy a szülők nem fizetnék be a gyerekeiket ilyesmire.

2010. máj. 25. 21:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó, nagyon köszönöm előre is! Ott állt a fickó terepjárója és a lószállító utánfutó is, ha jó emlékszem messzilovaglas.hu volt ráírva. A Vadaspark étterem után nem messze, a park bejáratához vezető út mellett volt.
2010. máj. 25. 21:33
 6/7 anonim válasza:

Ismerem azokat a lovasokat ( ha pónisok voltak) a lovaknak nehéz egyhelyben járni (körbe körbe) mi is szoktunk lovagoltatni, de mi meg is szoktunk állni velük , és van lusta ló is, és fáradt is. A lusta ló meg se mozdul ... a fáradt pedig oldalra hajtja a fejét, és húzza magát.

A gyerekek peddig nem okoznak nekik gondot , csak az, hogy se inni se enni csak menni, és menni... azok az emberek állatkínzók.

2010. máj. 27. 21:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Az is gond,hogy erre a vasizére vannak kötve,ha csak egyen is ül gyerek,a többinek is mennie kell.

Na meg ugye a kikötőszár,amit sok helyen használnak,is felesleges baromság.

2010. máj. 28. 05:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!