A csimpánzok vadállatoknak számítanak?
Miért, olyan sok embert ismersz akinek lenne otthon?
Engedély kell hozzá, amihez elég sok dolognak kell teljesülnie. Itt megtalálsz mindent: [link]
Nem, szerencsére nem lehet tartani. Engedélyköteles, és veszélyes állatnak minősül. Attól hogy Charlie cukinak tűnt a tévében, még vadállatról van szó ami elvileg háromszor erősebb az embernél.
De, szerintem ritka, nem is hallottam még senkiről, aki csimpánzt tartott volna (persze sok mindenről nem hallottam még, ez nem jelent semmit).
Elég vad ötletnek tartom, egyrészt mert tényleg veszélyes lehet, másrészt csapatban élő vadállat, nem házikedvencnek való. Ha úgy alakul, hogy elárvul s elüldözi a csapat vagy tudomisén s egy profi gondozó, aki ért még a csimpánzok nyelvén is, befogadja és barátokként élnek, azt még akár el is tudom képzelni, de hogy "hopp, nekem csimpánzom lesz"... Az ilyen emberektől mentsen meg mindenkit az ég, főleg egy ilyen viszonylag értelmes állatot (igazán intelligensnek az embert sem tartom, ezért írtam így).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!