Vajon a csimpánzok és az emberek DNS-e közti hasonlóság
bizonyítja a közös eredetet?
Figyelt kérdés
Gondoljunk egy Porsche-ra és egy bogárhátú Volkswagen-re. Mind a kettõnek léghûtéses, négyhengeres farmotorja van, független felfüggesztése, két ajtaja és elsõ csomagtartója. Ezen kívül sok más egyéb tulajdonságuk is hasonló ('homológiák'). Miért van ennek a két merõben különbözõ autónak olyan sok közös vonása? Mert közös tervezõjük volt! Az, hogy két dolog külsõleg vagy belsõleg (biokémiailag) hasonló, még egyáltalán nem bizonyítja, hogy közös õstõl származnak.
a hasonlatod megmosolyogtató, a következtetésed még jobban (a közös ős a tervező volt, ha már a te logikádat követjük, így nem cáfolsz, hanem megerősítesz)
2013. febr. 19. 15:57
2/11 anonim válasza:
Jól mondod kérdező! Nincs evolúció, Isten teremtett minket a 6. napon! Hogy honnan tudom? A Bibliában ez van írva! Ez elég bizonyíték?
2013. febr. 19. 16:44
3/11 A kérdező kommentje:
mocskolódjatok csak trollok
2013. febr. 19. 17:24
4/11 anonim válasza:
bocs, én nem mocskolódtam, teljesen komolyan vettem a kérdésed, csak kicsit mosolyogtam azon, hogy magadat cáfolod (mélyebben bele sem mentem, mert veled ellentétben én nem értek hozzá)
2013. febr. 19. 17:35
5/11 anonim válasza:
És a Porsche-ra és egy bogárhátú Volkswagen-re mért van ráheggeszteve egy fél MÉH telep? Ugyanis erről van szó, az emberi genom tele van hulladék adattal, mint ahogy más élőlényeké is. Mert ugye erről van szó, ott a ló, 64 kromoszóma, ott a hegyi zabra, 32 kromszóma, és utódot tudnak létrehozni, mégha steril is. Ezek szerint a ló genom kb fele kapásból fölösleges! Én ilyesmit terveznék tuti letagadnám, sőt, lehet, hogy ez a válasz: Isten tervez aztán tagad:D
2013. febr. 19. 17:48
6/11 Tom Benko válasza:
Mindkét autó alapvető funkcionalitását ugyanazok a dolgok (pl. motor) látják el, amiket egyetlen ember tervezett, szóval a funkcionalitást tekintve bizonyítja a közös őst.
2013. febr. 19. 18:22
7/11 anonim válasza:
Elfajult ez a "troll" kifejezés manapság, az újabb idők ifjai már szótárból sem ismerik a szarkazmus szót. Ennyi erővel az oximoron kérdésed is vagy csak trollkodás, vagy ennyire szűklátású és alulinformált vagy!
2013. febr. 19. 18:31
8/11 Doruss válasza:
De nem ez az egyetlen bizonyíték a csimpánz és az ember közös eredetére. De ezt nem egyszerű elmagyarázni így, szóval érdemes lenne beleásnod magad jobban a dologba. Ajánlom a könyvtárat. De tényleg :)
2013. febr. 19. 19:23
9/11 anonim válasza:
"Vajon a csimpánzok és az emberek DNS-e közti hasonlóság bizonyítja a közös eredetet?"
Pusztán a hasonlóság nem. Az a tény, hogy jobban hasonlít a DNSünk a csinpánzéra, mint mondjuk a lóéra, vagy egy amőbáéra, már igen. Ezt nem értik meg az IDsek: az, hogy a szekvenciális hasonlóságok korrelálnak a más módszerekkel megállapított genetikai távolsággal, nemcsak, hogy alátámasztja, de bizonyítja is az evolúciót. Tervezés esetén ez nemhogy nem törvényszerű, de egyenesen kontraindikatív. Pláne, ha a rendszertani csoportokon áthúzódó hibák örklődését nézzük. Azzal a ID tényleg csak azt tudja csinálni, mint más igazán erős bizonyítékkal: nem vesz róla tudomást. :-D
2013. febr. 19. 20:25
10/11 anonim válasza:
Röviden: igen.
A hosszú választ pedig nem értenéd.
Amúgy, ha trollkodni jöttél ide, akkor rossz helyen jársz. Itt gondolkodni szokás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!